Nemanja Nikolics

- A jelenlegi formámat és tudásomat figyelembe véve én a belga vagy a holland bajnoksággal elégedett lennék - nyilatkozta Nemanja Nikolics, a Rákóczi FC fiatal csatára az Új Magyar Szónak adott interjújában. - Ebben az említett két bajnokságban fejlődni is lehet és anyagilag is megéri néhány idényt ott eltölteni.

Nikolics kihangsúlyozta: nem célja, hogy mindenáron távozzon Kaposvárról. - Ha máshol is folytatom a pályafutásomat, azt szeretném, hogy sokan emlékezzenek rám, és a klub is jól járjon az átigazolásomból - tette hozzá.

Azt, hogy mennyire taksálják az értékét egy újságíró mondta meg neki, mikor átigazolásáról érdeklődött. Az újságíró szerint Nikolics piaci értéke 600 ezer euró.

A támadó úgy véli, a magyar bajnokság kulturáltabb, mint a szerb. Szerbiában a bajnoki mérkőzések 90 százalékát a pályaválasztó csapat nyeri meg, vendégként csak a Partizan és a C. Zvezda tud sorozatban győzni. Magyarországon a hazai pálya nem akkora előny, mint Szerbiában, ugyanis az NB I-ben idegenben sem lehetetlen pontot, pontokat gyűjteni.

Szerinte Magyarországon több pénzt fektetnek a labdarúgásba: stadionokat újítanak fel, reflektorokat helyeznek el, nagyon figyelnek az utánpótláscsapatokra is.

Fotó: Pintér Krisztián

Címkék: Nikolics, Labdarúgás, Rákóczi, sport