Szita Károly polgármester ma rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elrendelte a polgári védelmi készültséget, amely állandó készenléti ügyeletet jelent. Az állandóan hívható telefonszám: 06 30 916 3538A szerda esti vihar iszonyatos károkat okozott Kaposváron. Több mint 200 bejelentés érkezett a hatóságokhoz és jelenleg 100 ingatlanban még nehezített a lakhatás a lyukas tető miatt. Péntek délután 30 helyen dolgoztak még a szakemberek. A város 1000 négyzetméternyi fóliát vett, hogy a várható csapadékos időjárás ne okozzon további gondot.   

A városvezető emellett gyorsított eljárás lefolytatására kérte a biztosítókat, valamint arra, hogy hosszabb nyitvatartással álljanak a károsultak rendelkezésére és mihamarabb folyósítsák részükre a pénzt.

Szita Károly arról biztosította a katasztrófavédelmet, hogy minden eszközzel és anyagi forrással segítik őket a munkában.

A város megkezdte a kárenyhítési alap kidolgozásának részleteit is. A több tíz millió forint értékű alapból a közvetlen életveszély illetve a lakhatást gátló tényezők elhárítását finanszírozzák majd elsősorban a családok és az idősek részére, de minden arra jogosult kéret majd segítséget.

Szita Károly köszönetet mondott a kárenyhítésben dolgozóknak: a katasztrófavédelem, a városüzemeltetés szakembereinek, az önkénteseknek és azoknak a cégeknek is, akik alapanyaggal vagy épp munkaerővel segítik a várost. Az Investment Kft a tetők fóliázásában vállalt szerepet, a Stavmat pedig tetőléceket biztosít a munkához.

„Hálás köszönetem Kaposvár polgárainak. Ismét bebizonyítottuk azt, hogy közösségünk erős. Erős azért is, mert segítettünk egymáson, figyeltünk egymásra és erős azért is, mer fontosnak érezték többen, hogy közvetlen segítséget nyújtsanak.” – mondta Szita Károly.

Címkék: rendkívüli sajtótájékoztató, pont nektek, viharkár, Kaposvár, gazdaság