A napirendek előtt Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. somogyi igazgatója beszámolt a vármegyét érintő útfejlesztésekről, és a következő év feladatairól. 2025 nyaráig a Magyar Falu programnak köszönhetően összesen 101 km út újul meg Somogyban, míg területfejlesztési forrásokból újabb 21,5. Többek között Balatonvilágos és Balatonaliga, Juta és Somogysárd valamint Homokszentgyörgy Szulok, Patosfa és Hencse közötti útszakasz, a Nagybajom és Kutas közötti útszakasz is megújul, folytatódik a Kaposvár-Szántód út fejlesztése Magyaratád belterületén, de a Darány-Harkány úti vonalon is várható előrelépés.

A napirendek tárgyalása során elhangzott, hogy nemzetközi, Interreg pályázatokat is benyújtott a vármegyei önkormányzat, melyről tájékoztatták a közgyűlést illetve döntöttek két újabb beadásáról is. Utóbbiak közül az egyik az Európa Amazonas kerékpárút Őrtilos melletti kialakítására vonatkozik.

Hazai pályázati forrásból folytatnák a sikeresnek bizonyult érték-vetélkedőket és Somogy vármegye értékeinek bemutatását újabb kiadvánnyal.

Ezt követően a képviselők elfogadták többek között az önkormányzat és hivatala 2024. évi költségvetési rendeletének módosítását és tájékoztatták a képviselőket a 2024. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről.

A hagyományoknak megfelelően zárt ülésen szavaztak a vármegyei kitüntetésekről, melyeket 2025. január 6-án a kaposvári Vármegyeházán rendezendő ünnepi közgyűlésen hirdetnek ki és adnak át.

Biró Norbert elnök megköszönte az elmúlt öt évben végzett munkát és tájékoztatta a közgyűlést, hogy a 2024. június 9-i önkormányzati választás eredménye alapján felálló új közgyűlés október 4-én, pénteken tartja alakuló ülését.

Címkék: vármegye, érték, közgyűlés, útfelújítás, képviselő, vetélkedő, Somogy, politika