Brüsszelben változásra van szükség, a tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független és szabad nemzetállamokban - hangsúlyozta a nemzeti konzultáción való részvételre buzdító, a Facebookon megosztott pénteki videónyilatkozatában Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke.

A volt igazságügyi miniszter azt mondta, az európai és a magyar baloldal "úgy fél a demokráciától, mint a tűztől", és nem véletlenül félnek a nemzeti konzultációtól, ami a csodafegyvere a magyar kormánynak, hiszen egy nagyon erős mandátumot tud felépíteni akkor, amikor a legfontosabb nemzeti kérdésekben védi az álláspontját Brüsszelben.

A brüsszeli baloldal próbálja lejáratni, nevetségessé tenni a konzultációt, hiszen félnek attól, hogy a magyar emberek és az európai emberek véleménye nem illeszkedik az európai fősodorba - folytatta Varga Judit.

Megjegyezte: Hollandiában már elindult a változás szele, hiszen egyértelmű nemet mondtak a választópolgárok a brüsszeli birodalomra és az illegális bevándorlásra.

Ezért nagyon fontos, hogy "itt, mi Magyarországon a legfontosabb kérdéseinkben egy közös álláspontra jussunk, hogy megvédjük Európát az illegális bevándorlástól, megvédjük Európát a birodalomépítési kísérletektől" - fogalmazott Varga Judit. Azt kérte, mindenki töltse ki és küldje vissza a konzultációs kérdőívet, hogy "hallathassuk a hangunkat nagyon hangosan Európában".

Címkék: migráció, független, Európa, Unió, bevándorlás, Brüsszel, nemzet, politika