Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként írt levelet Ursula Von der Leyen-nek. A másfél hónapja küldött dokumentumra azóta sem kaptak, választ, amely a somogyi megyeszékhely polgármestere szerint elszomorító és egyben dühítő is, mert ezzel 7 millió ember akaratát és kérését hagyják figyelmen kívül Brüsszelben.  A levélben a szankciós politika megváltoztatását kérte, mert - mint fogalmazott – a korlátozó intézkedések napról-napra gyengítik Európát, ezért az unió vezetőinek változtatniuk kell a gazdaságot recesszióba taszító politikán.

Szita Károly ezért arra kérte a képviselet-vezetőt, hogy járjon közben azért, hogy Ursula von der Leyen válaszoljon "a több millió magyar ember" képviseletében megfogalmazott kérésre. A polgármester hangsúlyozta: az elmúlt harminc esztendő legnagyobb önkormányzati összefogása valósult meg azzal, hogy a magyar települések több mint 80 százaléka támogatásáról biztosította a levelet. 

Címkék: Brüsszel, takarékos, Európai Bizottság, szankció, áram, átszervez, spórol, intézmény, rezsi, város, gáz, energia, település, politika, Kaposvár