Február 12-e óta szabad a plakátolás Kaposváron. A korábban megszokott módon helyezték ki a kaposvári közterületekre azokat a mobiliákat, amelyeken a jelölő szervezetek térítésmentesen elhelyezhetik plakátjaikat. Magántulajdonban álló dolgon plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos vagy a bérlő előzetes, írásbeli hozzájárulásával lehet. Védett műemlék vagy védett természeti területen és értéken plakátot elhelyezni tilos. És szabálytalanul jár el az is, aki önkormányzati tulajdonra tesz ki ilyet.

null

A Somogy Megyei 1. Számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapította, hogy Varga István a DK-JOBBIK-MOMENTUM- MSZP-LMP-PÁRBESZÉD országgyűlési képviselőjelöltje választási kampány szabályt sértett azzal, hogy a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képező villanyoszlopokon (Noszlopy utca Sétáló utca, Raktár utca) a tulajdonos engedélye nélkül választási plakátot helyezett el.

A Választási Bizottság a baloldali jelöltet eltiltotta a további jogsértéstől valamint felszólította az engedély nélkül kihelyezett plakátok eltávolítására és 60.000 forint bírságot is ki kell fizetnie.

Címkék: varga istván, plakát, politika