Egy perces néma főhajtással emlékeztek a képviselők az ülés elején azokra a kaposváriakra, akik a koronavírus áldozataiként vesztették életüket az elmúlt hónapokban. Legutoljára tavaly szeptember végén tartott közgyűlést Kaposvár képviselő-testülete. Az azt követő szigorítások és a koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzet miatt nem volt mód a közös munkára.

Szita Károly polgármester ma elmondta, ezen idő alatt online formában kérte ki a képviselők véleményét minden döntés előtt. Az LMP és a Momentum képviselőjének kivételével a testület tagjai állást is foglaltak a közös ügyekben. A városban az elmúlt hónapokban mindent a koronavírus járvány leküzdésének rendeltek alá.

- Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a vírus ellen védekezést. Meg kellett tennünk mindent az egészségünk és a gazdaság védelme érdekében. Hogy dolgozni tudjanak az emberek és a boldogulásukat keresetből tudják biztosítani. Ez a két cél lebegett a szemünk előtt - mondta Kaposvár polgármestere.

null

A városvezető elmondta: a pandémia alatt sem álltak le a beruházások. Sorban adták át a különböző felújításokat, fejlesztéseket és újabb befektetők is érkeztek Kaposvárra.

- Elindult az újraiparosítási program. Két fő célt fogalmaztunk meg: a teljes foglalkoztatottság mielőbbi elérését, valamint a magasabb jövedelmek elérését. Ennek volt betudható többek között, hogy idejött BM Heros. A keleti ipari parkot bővíteni kellett mert betelt, ugyanakkor az északi ipari park közművesítését is előkészítettük - tette hozzá Szita Károly.

Az elmúlt hetekben átadták Kaposváron Közép-Európa legnagyobb napelemparkját. Létrehoznak egy tudományos és innovációs parkot és tovább folytatódik a 67-es út 2x2 sávosítása is.

A testület döntött arról, hogy összevonják a Csiky Gergely Színházat és az Együd Árpád Kulturális Központot. A Kaposvár Számít Rád gépész- és villamosmérnök hallgatóinak ösztöndíját 75 ezer forintra emelik, valamint egy új kitüntetést is alapítottak azok számára, akik a kaposváriak közösségét szolgálják.

A történéseket percről-percre közvetítettük.

A közvetítésnek vége

 • 07:57:39

  Új esemény

  Jó napot kívánunk a Kapospont olvasóinak. A koronavírus járvány utáni első közgyűlését tartja Kaposvár képviselő-testülete. Legutoljára szeptember végén ültek össze a megszokott módon.

  A tervek szerint ma kevesebb mint 20 előterjesztést tárgyalnak meg. Többek között egy beszámolót Szita Károlytól a veszélyhelyzet alatt hozott polgármesteri döntésekről, intézmény összevonásról, utca elnevezésről.

 • 08:09:49

  Új esemény

  Szita Károly polgármester napirend előtti beszámolójában elmondta, a veszélyhelyzeti időszak alatt - egy rendkívüli közgyűlés kivételével - 9 hónapja nem volt közgyűlés.

  A törvény adta lehetőséggel ellentétben minden döntés előtt kikérte a képviselők véleményét. Volt, aki élt a véleményezés lehetőségével és volt, aki nem.

 • 08:12:52

  Új esemény

  Az elmúlt hónapokban a kaposváriak megvédése, egészségük megóvása volt az elsődleges cél. Szita Károly polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon kivette részét a védekezésből. A közgyűlés egy perces néma felállással tisztelgett azok előtt, akik ebben az időszakban elhunytak.

 • 08:15:41

  Új esemény

  Az egészség volt az egyik szempont, mondta Szita Károly. A város egy intenzív oltáskampányba kezdett, hogy minél többen védettek legyenek. Folyamatosan felhívták a figyelmet a szabályok betartására, hogy minél kevesebb megbetegedéssel járjon a járvány.

 • 08:15:50

  Új esemény

  A beruházások ebben az időszakban sem álltak le. Nagyon soknak zajlik a kivitelezése, vagy éppen át is adták már.

 • 08:22:27

  Új esemény

  A város újraiparosítása sem állt le. Egyre kevesebb a regisztrált munkanélküli és továbbra is cél a magasabb bérek elérése. Új befektetők érkeztek a városba, amelyek munkahelyeket teremtenek. Átadták a napelemparkot és klímabarát település elismerést kapott Kaposvár.

 • 08:22:56

  Új esemény

  Számtalan intézmény újult meg. Új alapokra helyezték a lomtalanítás rendszerét. Országos és nemzetközi versenyeket rendeztek a városban. Szijjártó Péter több támogatást jelentett be a közelmúltban. Innovációs parkot akarnak létrehozni a keleti ipari parkban. Folytatódik a 67-es út fejlesztése a kaposfüredi szakasszal és ősszel indulhat a látrányi is.

 • 08:25:50

  Új esemény

  A beszámolót követően a közgyűlés munkatervét tárgyalják. A tervek szerint jövő héten újabb közgyűlést tartanának a felgyülemlett sok feladat miatt. A képviselők 15 igennel fogadták el az előterjesztést.

 • 08:25:58

  Új esemény

  A költségvetés módosítása következik.

 • 08:28:40

  Új esemény

  Az idei költségvetés az egészség és a gazdaságvédelemről szól. Stabil volt az elmúlt félév. 310 millió forint megy például út és járdafelújításra.

 • 08:36:32

  Új esemény

  A költségvetés módosításával kapcsolatos kérdések és válaszok zajlanak.

 • 08:52:14

  Új esemény

  A hozzászólásokban Felder Frigyes a városban található közparkok és az ott lévő padok, eszközök állapotára hívta fel a figyelmet. Ezeken kívül pedig a kereszteződésekben található bokrok túlnövekedéséről beszélt. Megemlítette a buszközlekedés járatcsökkentését, ami szerinte nem tesz jót a "zöldváros" terveknek.

 • 08:52:22

  Új esemény

  Összességében 12 igen és 4 nem szavazattal fogadták el az előterjesztést.

 • 08:57:47

  Új esemény

  Tanulói, hallgatói támogatások módosításáról tárgyalnak a képviselők. A kaposvári mérnökképzés ösztöndíját emelnék, illetve létrehoznák az olimpiai támogatást.  

 • 09:01:14

  Új esemény

  Egy új kitüntetést, elismerést hozna létre a város. „Kaposvárért Emlékérem – a Közösség Szolgálatáért” kitüntető címet alapítana Kaposvár.

 • 09:02:46

  Új esemény

  15 igen és egy nem szavazattal elfogadták az előterjesztést.
   

 • 09:30:30

  Új esemény

  A következő előterjesztés szerint a város a Csiky Gergely Színház alá rendeli be az Együd Árpád Kulturális Központot. A város ettől még hatékonyabb, még színesebb kulturális életet vár Kaposváron.

 • 09:39:01

  Új esemény

  15 igennel és 4 nemmel fogadták el az összevonást. Szünet következik.

 • 09:51:19

  Új esemény

  Folytatódik a közgyűlés.

 • 09:56:26

  Új esemény

  A szünetet követően a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosításáról döntöttek a képviselők. Ezt követően pedig a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ét módosították. 

 • 09:59:32

  Új esemény

  Következő előterjesztésként az előttünk álló nevelési év előkészítéséről tárgyalnak.

 • 09:59:37

  Új esemény

  16 igennel elfogadták az előterjesztést.

 • 10:01:34

  Új esemény

  Támogatták a baptista egyház pszichiátriai betegek nappali intézményének kialakítását.

 • 10:13:16

  Új esemény

  A Nostra területének elnevezését javasolja dr. Szép Tamás. A felújítás alatt álló és nemsokára elkészülő új látványosság neve "Vár park" lenne.

 • 10:16:55

  Új esemény

  A Vár park elnevezést kapta a terület.

 • 10:17:47

  Új esemény

  Alapítványokat támogatnak 550 ezer forint összértékben.

 • 10:18:06

  Új esemény

  Interpellációk következnek.

 • 10:55:41

  Új esemény

  A közgyűlés zárt üléssel folytatódik.

Címkék: június, politika, közgyűlés, kaposvár