Szita Károly beszámolt a mögöttünk hagyott esztendő kihívásairól és az előttünk álló feladatokról. A koronavírus járvány okozta nehézségek mellett szóba kerültek a helyi gazdaság megerősítését célzó intézkedések és a zöld energia használatát célzó beruházások is.

A városvezető úgy fogalmazott: tavaly márciusban egy pillanat alatt változott meg életünk, pedig korábban ambiciózus terveket tápláltunk a gyarapodó, zöld és egészséges város megteremtése és fenntartása szempontjából.

A járvány okozta gazdasági károkat szenvedő vállalkozásokat a város komoly támogatásokkal, kedvezményekkel segítette, s talán ennek is köszönhető, hogy ez év januárjában már többen dolgoztak, mint egy évvel korábban – mondta a polgármester. A város folytatja azon beruházásait és programjait, amelyeket az egészségvédelem, a gazdaságvédelem és a magasabb bérek elérése, a megújuló energiák használata és a gyarapodó lélekszámú közösség érdekében indított.

Szita Károly szerint bár nehéz napok állnak még előttünk, a vakcina reményt ad arra, hogy magunk mögött tudhassuk a vírust bár azt is „tudjuk és érezzük mindnyájan: vissza kell kapnunk a biztonságunkat annak érdekében, hogy nyugodtan élhessük az új életünket. A járvány azonban lezárt egy korszakot. Teljes egészségben talán már nem is kellene visszahoznunk. Mert bizony megtanultuk, hogy jobban kell figyelnünk magunkra és másokra. Ezért ma már a korábbinál is egy jobb és biztonságosabb életet szeretnénk.”

A polgármester kiemelte: valamennyien erőt meríthetünk abból a helytállásból, amelyet a kaposváriak mutattak be az egy esztendeje tartó pandémia ideje alatt.

Címkék: évértékelő, szita károly, kaposvár, politika