Egyhangú szavazással döntöttek a 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) újjáalakuló elnökségéről.

A Budapesten zajló hétfői ülésen eldőlt, hogy a szervezetet továbbra is Szita Károly, Kaposvár polgármestere irányítja. A társelnök Péterffy Attila, Pécs polgármestere lett, míg Kósa Lajos a jövőben is tiszteletbeli elnöke lesz a szövetségnek.

null

Az MJVSZ találkozóján Szita Károly kezdeményezését támogatva arról is döntöttek a szervezet tagjai, hogy megerősítik a klímavédelem iránti elkötelezettségüket. Az elnök néhány nappal ezelőtt közleményében azt írta: a hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek, s ez a jövőben sem lehet másként.

„Ezt úgy tudjuk elérni, hogy környezettudatos fejlesztéseket hajtunk végre, és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városokat alakítunk ki. Ennek érdekében a városüzemeltetés terén készek vagyunk a klímavédelmet is szolgáló innovatív megoldásokat bevezetni” – fogalmazott Szita Károly.

Címkék: mjvsz, szita károly, elnök, politika