A kormány kényszerbetelepítés-ellenes fellépésének támogatására kéri a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke azokat a polgármestereket, akik még nem hoztak határozatot ebben az ügyben. Szita Károly úgy látja, hogy az Európába történő illegális bevándorlás és az arra adott uniós válasz olyan veszélyforrás, amely ellen mindenkinek fel kell lépni, aki meg akarja védeni nemzeti közössége kultúráját, szokásait, biztonságát.

"Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy eldöntsük, kivel akarunk együtt élni, s erről a magyar parlament, az önkormányzatok és a helyi lakosok megkérdezése és jóváhagyása nélkül nem határozhat az unió" - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Szita Károly, aki hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban 985 hazai község és város képviselőtestülete hozott olyan határozatot, amely támogatja a magyar kormány kényszerbetelepítés-ellenes intézkedéseit.

A legnagyobb hazai városokat tömörítő érdekvédelmi szervezet vezetője ugyanakkor levélben azzal fordult az eddig még nem csatlakozó polgármesterekhez, hogy településükön hozzanak határozatot arról, támogatják a kormány arra irányuló intézkedéseit, hogy az EU helyezze hatályon kívül döntését, és ezeket a határozatokat juttassák el a szövetséghez, hogy megalakulhasson a magyar városok és falvak kényszerbetelepítés elleni fúziója. Az MJVSZ elnöke szerint csak így tudjuk megvédeni a községeinkben, városainkban élőket.

Szita Károly elmondta azt is: tavaly több mint 1,5 millió gazdasági bevándorló érkezett Európába, és az előrejelzések szerint idén még többen kívánnak útra kelni. Hozzátette: az Európai Unió tavaly ősszel arról döntött, hogy minden tagállamnak, így Magyarországnak is be kell fogadnia olyan illegális bevándorlókat, akikről jóformán azt sem tudjuk, kicsodák. Több száz, több ezer is lehet azok száma, akiket így kell befogadnia Magyarországnak. Ezzel alapvetően megváltozna azoknak a magyar embereknek az élete, akiknek falvaikba, városaikba akaratuk ellenére telepítenének migránsokat.

Az elnök hangsúlyozta azt is: 2020-ig a magyar falvak és városok 2500 milliárd forintot használhatnak fel fejlesztésre, de ez az építkezés csak nyugodt környezetben lehetséges. A nyugodt környezethez pedig az kell, hogy támogassuk a magyar kormány kényszerbetelepítés elleni intézkedéseit, ha kell, akkor népszavazással.

Címkék: illegális bevándorló, betelepítés, MJVSZ, kvóta, népszavazás, Szita Károly, migráns, politika, Kaposvár