Szita Károly polgármester napirend előtt szólva elmondta, az elmúlt időszakban több fejlesztés is lezárult Kaposváron. Európában is ritka módon a város 4 milliárd forint értékben egyszerre cserélte le teljes buszparkját modern, gázüzemű járművekre. 215 millió forint saját erőből 155 darab kamerát szereltek fel a biztonság növelése érdekében. 55 utcában 315 millió forint értékben korszerűsítették a közvilágítást, valamint befejeződött a város eddigi legnagyobb intézményfelújítási programja, amelyre 900 millió forintot fordítottak.

- Kaposvár egy büszke és sikeres korszakba lépett és ezt a büszke és sikeres korszakot az a 70 ezer ember hozta létre, aki segít bennünket, bennünket is és itt élünk velük együtt ebben a városban - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

null

Szita Károly polgármester megemlítette a Modern Városok Program 120 milliárd forintos fejlesztéseit is. Szita Károly polgármester szerint az unió betelepítési kvótájával veszélybe kerülne a következő évek 120 milliárd forintos fejlesztési terve. A menekültek betelepítése zavarná a békés, nyugodt városépítést, mellyel most le tudnák tenni a polgári jólét alapjait. Az MSZP-s Pintér Attila szerint azonban néhány ezer ember nem veszélyforrás.

- Azzal én sem értenék egyet, hogyha több százezer főt kellene befogadni. Annak már egészen más hatása lenne mint néhány ezer főnek, de egyelőre még nem tartunk ott, hogy néhány ezer fő befogadása adott esetben ilyen veszélyeket hordozna magában - tette hozzá Pintér Attila, az MSZP tanácsnoka.

Mihalecz András, a Fidesz frakcióvezetője politikai ámokfutásnak nevezte az ellenzék országos álláspontját a migránsok befogadásával kapcsolatban.

- "Magyarországnak teljesítenie kell uniós kötelezettségét, be kell fogadnia a rá eső menekülteket", ezt Gyurcsány Ferenc mondta DK színekben. "Akkor lennék boldog, ha sokkal több emigránst be akarnánk fogadni", ezt pedig Molnár Csaba ámokfutó mondta DK színekben. Vona Gábor is mondott egy gondolatot, "Az iszlám emberiség utolsó reménye".

- Vona Gábor az iszlám vallás tiszteletére gondolt, nem pedig egy terrorista csoport, vagy éppen egy Iszlám Állam nevezetű terror szervezetenek a követésére, tehát ne keverjük össze a vallást azzal, amit éppen ezek a személyek művelnek most éppen Európában, mondjuk Párizsban is - ezt pedig már Miháldinecz Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta.

A vita végén az LMP-s Felder Frigyes és a DK-s Kováts Imre tartózkodott a szavazásnál, az MSZP-s Pintér Attila pedig nem voksolt. A testületi ülésen megköszönték a Városgondnokság vezetőjének, Hartner Rudolfnak az elmúlt mintegy 40 éves munkáját, és döntöttek arról is, hogy 61 háziorvosnak nem kell január 1-től iparűzési adót fizetniük.

Címkék: közgyűlés, december, politika, Kaposvár