Teljesen át kell alakulnia a kaposvári futballnak a jövőben, mondta Szita Károly polgármester a tegnap esti rendkívüli közgyűlésen. Az új korszakban a focinak a játékról kell szólnia, arról hogyan játszik a csapat és ennek a játéknak az örömére kell megtanítani a gyerekeinket is, tette hozzá.

- Nem az edző a fontos, hanem a gyerekeink. Nem a stáb a fontos, hanem a szurkolóink. Meggyőződésem, hogy csak akkor leszünk sikeresek, amikor nem csak néhány ember mániája a futball, hanem egy nagyobb közösség, ez az igazi siker alapja. Ha csak néhány ember mániája marad és lesz a futball, akkor nem garantált a siker - mondta Szita Károly.

A Bene Ferenc Labdarúgó akadémia elnöke, elmondta, a megye egyben induló felnőtt csapat nélkül nem működhet az akadémia. Horváth Miklós azt ígérte, hogy rend, fegyelem, küzdőképesség és rengeteg munka fogja jellemezni a jövőben a csapatot.

- A véleményem szerint el kell felejteni, hogy ebben a csökkentett létszámú, erősen profit orientált 12 csapatos NB1-be Kaposvár egyrészt a mostani helyzete, másrészt a gazdasági ereje folytán oda egy idő múlva beverekszi magát, de az, hogy egy stabilan működő NBII-es csapat egy 3-4 éves távlatban kialakuljon, arra mindenképpen törekednünk kell - foglalta össze a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Horváth Miklós.

Ehhez pedig az első lépést is meg is tehetik a hétvégén a zöld-fehérek. A Kaposújlak elleni Magyar Kupa selejtező után, jön az első megye egyes mérkőzés is a Babócsa ellen. A cél egyértelműen a bajnoki cím.

A képviselő-testület a felnött csapat támogatására 23 millió forintot szavazott meg. Hozzájárultak az utánpótlás korosztályos csapatok működéséhez és a Rákóczi Stadion bérleti díjának pénzügyi fedezetére is biztosítanak támogatást.

Határozott a képviselő-testület arról is, hogy folytatja a mintegy 900 millió forint értékű intézmény-felújítást. A város most 150 millió forintra pályázik, amelyből több óvoda energetikai fejlesztését valósítanák meg.

A közbiztonság fokozása érdekében egyre nagyobb lakossági igény fogalmazódott meg a térfigyelő kamerák kiépítésére a külterületeken is. A beruházásokat szintán pályázati pénzből valósítanáé meg a város.

Címkék: Szita Károly, rákóczi, politika, kaposvár