A következő években 15 milliárd forint uniós támogatás érkezik Kaposvárra, egyebek mellett ennek hasznos elköltéséről is kérdezte Szita Károly polgármester a városlakókat. A legfontosabb célkitűzés, hogy az évtized végére mindenki, aki munkából akarja eltartani magát és a családját az munkához jusson.

A tüskerváriak kihasználva az alkalmat a városrész mindennapi problémáira kértek megoldást.

- A Frankel Leó utcával kapcsolatban kérdezném, hogy tervezi-e a város a Bereczk Sándor program keretében a járda felújítását? Ezt idős beteg emberek, kismamák kérik, mivel itt van a bolt, itt van az orvosi rendelő és ez az oldal eléggé balesetveszélyes - mondta Varga Zoltánné.

null

Az út és járdafelújítás mellett a közbiztonság fokozását is kérték a tüskeváriak, mert az utóbbi időben megszaporodtak a betörések és a lopások a badacsony utca környékén. A körzet önkormányzati képviselője azt mondta, a felvetések többségére lehet megoldást találni.

null

- Maradt még két-három rettenetes állapotú járda. Remélem, hogy azokat még sikerül felújítani, a közparkok tisztítása, rendbetétele folyamatos, azt szerintem beterveztük a költségvetésbe, a közbiztonság pedig egy közös ügy - tette hozzá Gelencsér Ferencné önkormányzati képviselő

A Kaposvári Beszélgetések sorozata jövő csütörtökig tart. Addig még négy helyszínen tartanak lakossági fórumot, ahol a kaposváriak elmondhatják az észrevételeiket.

Címkék: kaposvári beszélgetések, Tüskevár, politika, 2015