Költségvetési kérdések és az idei év kiemelt városi rendezvényei. Többek között ezekről is szó lesz az idei év első közgyűlésén.  

Kövessék velünk 8 órától szöveges formában vagy ide kattintva akár élőben is!

10:55

Közben zárt űlést rendeltek el, amivel véget is ért az év első közgyűlése. Nemsokára összefoglalóval jelentkezünk.

10:35

Módosították az Együd Árpád Kulturális Központ alapító okiratát.
Az idei kiemelt városi rendezvényekről szóló előterjesztés kapcsán Szép Tamás azt javasolta, hogy az angol megnevezés helyett használják az Ifjúsági Futball Fesztivál elnevezést. Pintér Attila javasolta, hogy kapjon egy-egy nagy rendezvény több támogatást annak érdekében, hogy az ország legkiválóbb fesztiváljainak sorába tudjanak lépni. Kováts Imre a Kossuth tér használata miatt szólalt fel. A fesztiválokat szerinte nem ott kellene megtartani, vagy csak azokat, amelyek feltétlen oda kívánkoznak. Czimmermanné (Fidesz) a cseri parkba tenné a futball fesztivál több rendezvényét. Szita Károly egyetért azzal, hogy csökkenteni kell a Kossuth tér terheltségét, de ezt előre meg kell beszélni a városlakókkal. A Városligetet is ki kell használni. Várja a szakbizottság javaslatát arra nézve, hogy melyek azok a programok, amiket ott lehet megtartani. A foci fesztivál részleteit is érdemes átbeszélni a marketing és turisztikai bizottságnak.

 

10:15

Felgyorsultak az események és már a második napirendi pontot tárgyalják a szünet óta. Most a szociális ellátásokról tárgyalnak. A képviselők remélik, hogy a közétkeztetés minősége tovább javul. A norma növekedés a központilag módosított jogszabályok miatt történt. Lehet, hogy még több pazarlás lesz, mert nem biztos, hogy emiatt ízleni fog majd a gyerekeknek. Elérkezik majd az az idő is, amikor a zöldség termesztési program miatt a városttól kell majd vásárolni a zöldségeket a konyháknak.  

10:05

Fél órás szünet után, szavazással folytatódik a közgyűlés.

09:23

Hozzászólásokban Pintér Attila (MSZP) egyebek mellett elmondta, tisztázni kellene már, hogy milyen típusú úttá épülne a 67-es. A jégcsarnok kötelezettsége még hosszú évekig terheli a várost.

09:16

Csutor Ferencnek válaszolva a polgármester elmondta, ez az év a pályázatok elkészítésének éve lesz és ha nyer a város, akkor lesz a költségvetés 16 milliárdos is.

09:10

A 67-es megépül még ebben a ciklusban, a 67-essel kapcsolatban tegnap kormánydöntés született, amit rövidesen bejelentenek, a Stühmert a régi bérlő viszi tovább és a jeligés pályázatok értékelését nyilvánosságra hozzák, lesz biomassza  erőmű, de valószínűleg nem a jelenlegi tulajdonos építi meg. a jégcsarnokot érinti a svájci frank árfolyamváltozása mondta válaszaiban Szita Károly. Hozzátette ő sem ért egyet a kormány adóterveivel, amivel a megújuló energiákat sújtanák és harcolni fog ellenük.

09:02

Csutor Ferenc (Fidesz) kérdezi, hogy a tavalyi évhez képest kevesebb pénzből gazdálkodik a város és ezt megérzik-e majd a városlakók?

08:58

Felder Frigyes (LMP) támogatja a költségvetést a tervezett zöldberuházások miatt, de félő, hogy a kormány adótervei megnehezítik az energiatakarékossági tervek kivitelezését.

08:54

Pintér Attila (MSZP) kérdezi, hogy mi van a 67-es út felújításával. Lesz -e 2020-ig felújítás, bővítés? 61-es elkerülő szakaszon megszüntetik-e a fizetést. Teljesíti-e a szerződésben foglaltakat a Rákóczi Fc többségi tulajdonosa? Hogy áll a Stühmer kávézó pályázata? Nem említették a biomassza erőművet a költségvetésben. Megépül-e? Érinti a várost a svájci frank árfolyamváltozása? Közfoglalkoztatottak létszámát meg tudják-e emelni?

08:49

Kérdések következnek. 

08:46

Szeptemberre átadják az új hulladékfeldolgozó telepet és a próbaüzem után, januártól átalakul a szemét szállítás, a hulladék gazdálkodás Kaposváron. Komposztáló ládákat osztanak ki a kertvárosokban. 12 ezer szelektív kukát vásárolnak, ezek is a családi házakba kerülnek. Sűrítik a lakótelepeken a szelektív szigeteket.

08:42

320 millió forintot nyert Kaposvár a közvilágítás korszerűsítésére. 56 utcában történik majd a csere. 30 millió forint megtakarításra számítanak. Zöldváros elérése a cél.

08:38

A tervek szerint a támogatásokat és a segélyeket felfüggesztik azoknál, akik nem tartják be a közösségi szabályokat.

08:37

Folytatódik a kamerarendszer kiépítése. 121 millió forintért további 130 kamerát szerelnek fel. Így erősítik a közbiztonságot.

08:35

80 millió forint jut a judocsarnok felépítésére, 1 milliárd 40 millió lesz a Rákóczi stadion átalakítására és 25 millió a csónakház tetőfelújítására.

08:32

Tovább folytatódik a Kaposvár-Dombóvár vasútvonal fejlesztése. 45 új autóbusz vásárlását tervezik, és megvizsgálják, hogy a KVG telephelyén létre tudják-e hozni a buszgarázst.

08:30

Épül a Donnerben, a volt Bartók iskolában a levéltár. Még idén költöznek. A régi levéltári épületet felújítják, átköltözik a megyei önkormányzat és a Vármegyeháza ismét múzeum lesz.

08:28

Út és járdafelújítás folytatódik a kórház környékén, a Németh István fasorban. Valamint az iparterületeken.

08:27

Az élelmiszergazdaság, a gépipar és a turizmus a legfőbb irányvonal. Előnybe kell részesíteni a helyi termékeket, ezt kell elterjeszteni városszerte. Olcsóvá, elérhetővé kell tenni a helyi élelmiszereket. Versenyképesnek kell lenniük a multik kínálatával.

08:22

A Hiszünk egymásban várospolitikai programra épül a 2015-ös költségvetés, kezdte a következő napirendi pontot Szita Károly polgármester. Az elmúlt év fejlesztéseit, előrelépéseit sorolta, majd hozzátette, nem állnak le. Az idei év az uniós pályázatok elkészítésének éve lesz. Erre 50 millió forint van a költségvetésben. Mindent a munkahelyteremtés alá rendelnek. A város szeretné elérni a piacgazdasági értelembe vett teljes foglalkoztatottságot.

08:16

A nyolc tervezett napirendi pont mellé nem vettek fel újabbakat. 17 képviselő van jelen a mai napon. Szita Károly az elmúlt egy hónap történéseiről számol be első mozzanatként. A fekete elefánt visszahelyezése, a roma ösztöndíj kiosztása, a nagy adózók fogadása, a gyermekek korcsolya és úszásoktatása, valamint az út és járdafelújítás került szóba.

08:02

Jó reggelt kívánok a Kapospont olvasóinak. Az év első közgyűlésére készülődik Kaposvár képviselő-testülete. A legfontosabb napirendi pont a város idei költségvetése. Ez 11,2 milliárd forint bevétellel és 11, 7 milliárd forint kiadással számol. Az idei költségvetés legfőbb feladata a munkahelyteremtés.

Címkék: közgyűlés, 2015, január, politika, kaposvár