A képviselő-választást a Pécsi Ítélőtábla rendelte el az 1-es számú szavazókörben az október 12-én megtartott választást követően közölt és egy fellebbezés nyomán a szavazatok újraszámolása közötti "jelentős mértékű" eltérésre való tekintettel, valamint, mert "nem lehetett meggyőződni" arról, hogy a szavazólapokat előírásszerűen csomagolták.

A Nemzeti Választási Iroda honlapjára hétfőn hajnali két óra előtt felkerült adatok szerint a két szavazókör eredményeinek összesítése alapján Pappné Martinka Eszter (361), Korcz Gábor (328), Udvaros Péter (321) Molnár Mónika (315), Kelemen Csilla (311), Tóth László (308) szerzett képviselői mandátumot. Valamennyien függetlenként indultak.

A most megválasztott testületnek az októberi választáshoz képest két új tagja van: Molnár Mónika, aki egyetlen szavazatnyi különbség miatt korábban nem került be a testületbe és emiatt megfellebbezte a képviselő-választás eredményét, valamint Udvaros Péter, akinek a szavazatok újraszámolásakor 36 vokssal számoltak többet a korábbinál.

A korábban megválasztott Palancsa Józsefné (független) 299 szavazattal a hetedik helyen végzett, Csima Alfréd (független) a szavazatok újraszámolását követően esett ki a testületből, a megismételt választáson 295 vokssal a nyolcadik lett.

A mintegy 1400 lakosú településen Kelemen Ferenc (független), a korábbi polgármester 58 százalékkal - 441 szavazattal - nyerte meg a választást, megelőzve egy ugyancsak független és egy jobbikos jelöltet.

Helyszín

Címkék: látrány, önkormányzati, választás, politika