Meg kell ismételni a képviselő-választást Látrányban a két szavazókör egyikében - közölte a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetője pénteken az MTI-vel.

Vörös Tamás főjegyző tájékoztatása szerint erről a Pécsi Ítélőtábla határozott, miután elbírálta a területi választási bizottsághoz benyújtott fellebbezést követően újraszámolt szavazatok eredménye ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet. A tábla egyúttal november 9-re kiírta az új választást, amelyet csak a két szavazókör egyikében kell megtartani.

A voksok újraszámlálását egy a függetlenekből álló hattagú testületből kiesett, ugyancsak függetlenként induló jelölt kérte, egyetlen szavazatkülönbség miatt. A szavazatok újraszámlálása eredményeként sem az a jelölt nem került be a testületbe, aki a voksok újraszámlálást kérte, sem az, akinek a megválasztása ellen fellebbezett, ugyanis egy harmadik, szintén független jelöltnek 36 vokssal többet számoltak össze a korábbiakhoz képest, és ezzel mindkettőjüket megelőzte.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a somogyi településen 15 képviselőjelölt indult a helyhatósági választáson: 13-an függetlenként, egy a Lungo Drom, egy pedig a Jobbik jelöltjeként. Közülük ketten - egy független és a Jobbik jelöltje - a polgármesteri tisztségre is pályáztak. Előbbi - Csima Alfréd János - a szavazatok újraszámlálását követően a képviselő-testületből kiesett jelölt.

A polgármester-választást a három jelölt közül Kelemen Ferenc (független), a település korábbi polgármestere nyerte meg.

Címkék: Látrány, szavazás, önkormányzat, politika