Szita Károly az alakuló közgyűlés és a díszvendégek előtt mondott köszöntő beszédében az alábbi gondolatokat hangsúlyozta:

"Néhány nappal ezelőtt úgy döntöttek városunk polgárai, hogy azon az úton haladjunk tovább, amelyre két évtizeddel ezelőtt együtt léptünk rá, s amelynek eredményeként erős közösség lettünk. Sokan és sokat dolgoztunk azon, hogy Kaposvárt a XXI. század egyik jó reményű, erős városává alakítsuk. Elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, mert hittünk egymásban.

Az előttünk lévő években az dől el, hogy élünk-e ezzel az erővel, kézzelfoghatóvá, a mindennapok biztonságává változtatjuk-e a reményt, amelyre elért eredményeink joggal biztatnak bennünket. Biztos vagyok benne, hogy amíg együtt vagyunk, addig mindazt meg tudjuk valósítani, amit közösen terveztünk el, mert minden sikerünk alapja a közösségünk.

Feladatunk márpedig van bőven, és közülük is a legfontosabb az, hogy azok is biztonságban érezzék magukat, akiknek ma még a bizonytalanság őrli fel az erejüket.

Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a következő öt évben is együtt dolgozhatom a kaposváriakkal. Alázattal, kellő szerénységgel, ugyanakkor nagy határozottsággal készülök az előttünk levő évekre. A város megválasztott képviselőitől azt kérem, hogy soha ne a tisztségüket nézzék, hanem az embereket lássák. Ők azok, akik egyértelműen kijelölték az utat, és a mi feladatunk az, hogy a legjobb tudásunk szerint valósítsuk meg közös álmainkat.

Tudom, hogy Kaposvár fényes jövő előtt áll. Minden, amiért megküzdöttünk, most hozhatja meg a gyümölcsét. S mindaz, amit ma megteszünk, a gyermekeink és unokáink életét könnyíti majd meg."

Az eseményről készített rövidke videós tudósításunkért ide kell kattintani.

Címkék: testület, képviselő, közgyűlés, politika, Kaposvár