Egy közösségben, ahol sok ember él egymás mellett akadnak megoldásra váró feladatok. A Béke lakótelepen élők aprónak tűnő, de számukra nagy gondra kértek segítséget.

- Nem a játszótérre jönnek a gyerekek futballozni, hanem ott a ház előtt fociznak az ablakunk alatt és hiába szólunk nekik nem törödnek vele. Rúgják a labdát az oszlopnak, a padkat szétrúgják - mondta Horváth Jánosné.

A lakossági fórumtól nem csak a kézzel fogható gondokra kértek megoldást. Volt, aki azt remélte, hogy ezzel erősödik a közösség.

- Nem szeretik egymást, gyűlölködnek, én azért örülnék, ha most sokan lennének és tényleg baráti társaság összejönne - mondta Kecskeméti Erzsébet.

null

Szita Károly a következő hetekben összesen 24 helyszínt keres fel a városban, ahol az elmúlt négy év eredményeiről és az évtized végéig vállalt feladatokról számol be. A tíz éves várospolitikai program legfontosabb elemei a munka, az otthon, a család és a biztonság.

- Az emberek többségében bizonytalanság van. Bizonytalanság, meddig marad meg a munkahelye, bizonytalan a tekintetben, hogy most nem dolgozik, mikor fog tudni elhelyezkedni, bizonytalan a tekintetben, hogy ki tudja e fizetni a közüzemi díjakat, meg tudja e venni a gyógyszereit és bizonytalan a tekintetben hogyha kimegy a közterületre akkor milyen biztonság fogadhatja - mondta a polgármester.

Szita Károly megemlítette a Bereczk Sándor út és járdafelújítási programot, amit a jövőben is folytatni kívánnak. Ezenkívül szólt a munkahelyteremtésről, a közszolgáltatások önkormányzati kézben tartásáról, valamint a közbiztonság növeléséről.

Címkék: beszélgetések, politika, szita, kaposvári