Az április hatodikai országgyűlési választásokat követően ma délelőtt tartotta alakuló ülését a parlament. Volt mókázás is az egyik frakciófotózáson.

A köztársasági elnök, Áder János ünnepi beszédében kiemelte, a most megválasztott képviselők jogutódai azoknak, akik 166 évvel ezelőtt elindították hazánkat a nyugatos polgárosodás útján.

Az elmúlt 25 évről szólva elmondta, Magyarország polgárai szabadságot és jólétet akartak. A szabadságot sikerült megteremteni, de a tisztes polgári lét lehetősége ma még nem adatik meg mindenkinek.

Áder János beszédét zárva ismét Deákot idézve intette az országgyűlési képviselőket miszerint, polgár polgártársának, ha ellenfele is, ellensége ne legyen.

A képviselők fogadalomtételét követően megválasztották a parlament tisztségviselőit, köztük Mátrai Mártát ismét háznagynak.

Kaposvár országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila a következő négy évben a vállalkozásfejlesztési és foglalkoztatási bizottság tagja lesz. A politikus a KaposPontnak elmondta: "Kaposváron és környékén még mindig a munkahelyek a legnagyobb probléma. Sokat javult ugyan a helyzet az elmúlt ciklusban, több mint ezerrel nőtt a munkahelyek száma, de a munkának nem értünk a végére."

A köztársasági elnök Orbán Viktort javasolta miniszterelnöknek és felkérte őt a kormányalakításra.

Címkék: parlement, alakít, Gelencsér, Mátrai, képviselő, országgyűlés, kormány, politika