Törzsök Gabriella, a somogyaszalói önkormányzat törvényességi felügyeletét ellátó jutai aljegyző az MTI érdeklődésére pénteken elmondta: a mintegy 800 lakosú somogyi település polgármestere, Hideg Attila (független) hétfőn mondott le azon a rendkívüli testületi ülésen, amelynek egyetlen napirendje az önkormányzat gazdálkodásában tapasztalt törvénytelenség volt. Erről az öttagú képviselő-testület mellett a megyei kormányhivatalt is tájékoztatták - tette hozzá.

Az aljegyző közölte: a rendőrségi feljelentést szerdán tették meg, a tartalmáról azonban nincs felhatalmazása nyilatkozni. Annyit elmondott, hogy a gazdaságvédelmi osztály foglalkozik az üggyel. Hozzátette: őket úgy tájékoztatták, lehet, hogy átadják az ügyet a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak.

Hideg Attila 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyerte el a polgármesteri tisztséget Somogyaszalóban. Időközben kilépett a Fideszből, és lemondásáig, azaz január 20-áig függetlenként irányította a települést. Az MTI telefonon többször kereste a lemondott polgármestert, de nem érte el. 

Az aljegyző közölte: a helyi választási bizottság január 28-án írja ki az időközi választást.

Címkék: aszaló, attila, polgármester, hideg, politika, 2014, somogy