kaposvár


A kormányzati és az önkormányzati eredményeket vette ma számba a város országgyűlési képviselője és polgármestere. Azt akarták bemutatni, hogy hogyan működik települési szintre lebontva egy-egy kormányzati döntés.

- 2013-ban 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést, 2003 óta nem volt komplex bérrendezés az egészségügyben, ez az első eset - mondta Gelencsér Attila a Fidesz országgyűlési képviselő.

Emellett átvállalták a kórházak adósságát és 17 milliárd forintért új intézmény épül Kaposváron. A megyeszékhely a felszabaduló kórházi területen parkolókat épít.

A kormány bevezette a pedagógus életpályamodellt, a mindennapos testnevelést, az elsősök ingyen tankönyvet kapnak és támogatják a rászoruló diákok közétkeztetését. Kaposváron 4 ezer diák kap valamilyen támogatást a várostól, továbbá 161 milliót fordítanak 3 és fél ezer gyermek ingyenes vagy kedvezményes étkezésére.

A munkahelyvédelmi akcióterv, az első munkahely garancia program és más döntések révén ma már 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma - hangsúlyozta Gelencsér Attila. Kaposváron pedig az elmúlt év hasonló időszakához képest 1100-zal többen dolgoznak.  

- Ennek az évtizednek a végére el kívánjuk érni azt, hogy mindenki, aki munkával akar kenyeret keresni az dolgozhasson is, és itt szeretném megemlíteni: a kaposvári kis-, és középvállalkozások optimizmusát, ezen intézkedések kapcsán is, hogy többen telephelyet kívánnak bővíteni és fejleszteni - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér is. Somogyban a negyedik legmagasbb volt a bérnövekedés 5.8 százalékkal.

Címkék: elé, gelencsér, károly, attila, város, nap, szita, kaposvár, politika