A kormány a nyár közepén több mint 14 és fél milliárdot vett át Kaposvár 21 milliárdos hiteléből.  A közeljövőben pedig a fennmaradó részt, így a város a visszafizetésre szánt pénzt a fejlesztésekre fordíthatja.  

Elérkezett az az idő, hogy végre az önkormányzat azzal foglalkozhat, amit a kaposváriak szeretnének megvalósítani, kezdte bevezetőjében Szita Károly. Ennek keretében indították el például az út és járdafelújítási programot. A városnak ugyanis nem kell hiteleit törlesztenie.

- Önök nagyon jól tudják, hogy Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a 2003 és 2010 között adósságcsapdába kergetett önkormányzatok adósságállományát átvállalja - mondta Szita Károly polgármester.

A polgármester örömtelinek nevezte, hogy elkelt a NABI ezáltal újabb munkahelyek jönnek létre. A cukorgyár pedig egy milliárd forintot fordít a biogáz tisztítására, így a jövőben a teljes energiaellátását saját maga biztosítja.    

A közgyűlésen döntöttek arról, hogy a szolgáltató 10 százalékos kérése ellenére csak 2.4 százalékkal, az infláció mértékével emelik a közétkeztetés után fizetendő térítési díjakat. Az emelésre azért van szükség mert megvan a veszélye annak, hogy e nélkül a minőség romlik és kevesebb lesz a felhasznált alapanyag. Pintér Attila MSZP-s tanácsnok nem támogatta az emelést.   

- Más szolgáltatások esetében, amikor csökkentjük a díjat, akkor amikor elhangzik a közgyűlésen az, hogy esetleg félő lehet a bevételkiesés, a veszteség miatt, hogy a szolgáltatás minősége romlik, akkor pedig folyamatosan azt halljuk a polgármester részéről, hogy nem, kizárt, majd a cégek megoldják, nem fog a szolgáltatás minősége romlani, sőt javulni fog folyamatosan - mondta Pintér Attila, az MSZP tanácsnoka.

Borhi Zsombor hozzászólásában értetlenségét fejezte ki, hiszen Pintér korábban éppen az étkeztetés minősége miatt szólalt fel.

- Néhány napirendi ponttal ezelőtt, akkor még éppen az élelmiszer minőségéért aggódott a képviselő úr. Most meg, hogy az élelmiszer minőségének megőrzése érdekében az infláció mértékével megemelkednek a nyersanyagnormák, most meg ez ellen beszél, hát el kéne dönteni, hogy most melyik párton áll - mondta Borhi Zsombor, a Fidesz tanácsnoka.

Az önkormányzat a normatíván felül további 161 millió forintot biztosít a kedvezményes, vagy ingyenes étkeztetés megteremtéséhez.

Címkék: Borhi, Pintér, összefoglaló, Szita, közgyűlés, politika