kaposvár

10:16

Zárt ülés következik.

10:15

Kiss Tamás (Jobbik): A vásártéren betiltották a füstölt termékek árusítását és ennek megváltoztatásában kérte az önkormányzat segítségét..

10:14

Kéki Zoltán válaszában elmondta, a szolgáltató kötelessége a szemetet elszállítani és joga van ezt kiszámlázni. A jegyző egyúttal felszólította a szolgáltatót, hogy a felgyülemlett szemetet szállítsa el. Szita Károly azt mondta, ha kell bírságoljanak mert olyan nem lehet, hogy a köztisztasági szabályokat egyesek ne tartsák be.

10:11

A Nap utca végén lévő szeméthegy megszüntetéséről szól Borhi Zsombor. Az ott élőknek nincs szerződésük, ezért a környék szemetes. Csak úgy lehet szerződést kötni velük ha a korábbi összegegeket is kifizetnék. De erre nekik nincs pénzük, ezért megoldást kér erre a problémára a tanácsnok.

10:06

Interpellációk következnek, Borhi Zsombor.

10:05

A szünet után a a gyepmesteri telep átnevezéséről szól. A jövőben a pályázatok miatt állatmenhely néven működik  tovább. Így több pénzhez juthat a Kutyatár Egyesület.

09:35

Most 15 perc szünet következik.

09:30

A megújulás jegyében jövőre a Rippl-Rónai Fesztivál nevet veszi fel a Festők Városa Hangulatfesztivál. Ehhez kapcsolódóan adta át mindenkinek a megívását Szita Károly vasárnap 17.30-ra a kaposvári vasútállomásra, ahova ekkkor gördül be először a Budapestről induló Rippl-Rónai intercity vonat.

09:20

Szép Tamás szerint a fiatalok fizikai fejlődése mellett a szellemi épülésre is nagy figyelmet kell fordítani és hiba lenne megszüntetni a 48-as uti fiókkönyvtárt. Szita Károly elmondta, támogat minden közösségi tér megmentést, működtetést. De ebben a könyvtárban már annyira kevés volt a kölcsönzés, hogy nem éri meg fenntartani, más funkciót kell találni neki.

09:08

Az élelmezési nyersanyagnorma árának emelését kénytelen megtenni a város, mert különben minőségbeli gondok lennének. De csak az infláció mértékével, ami  két és fél százalék. Személyenként 1 és 22 forint közötti emelés lesz ez, de a város 15 millió forint átvállal. A minőség biztosítása érdekében meg kellett lépni az emelést. A testület 16 igen és 1 nem szavazattal fogadta el az előterjesztést.

09:01

A szociális ellátásokról szóló rendelet módosítása több fontos elemet is tartalmaz, mondta Torma János tanácsnok. Ilyen a kismamák bérlethez jutása, valamint a temetkezési segélyek. Szita Károly elmondta, arcátlanul magasnak tartja a temetkezési díjakat így növeli a segélyeket. A kismama bérleteket megvásárolja a rászoruló családoknak a város, mert erős és stabil a költségvetés.Azt a pénzt, amit erre fordítottak volna a családok ezekután a gyerekekre fordíthatják.

08:54

A képviselők 16 igen és egy tartózkodással elfogadták a költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést

08:51

Szita Károly zárszavában elmondta, az ellenzék sokszor mondott olyant, ami nem igaz, megtalálják az alapokat is nélkülöző vádakat. Az ételminőségével kapcsolatban kikérték az ÁNTSZ véleményét és más iskolákat is megkérdeztek. A legfontosabb, hogy a gyerekek jó minőségű, ehető ételt kapjanak.

08:46


Felder Frigyes (LMP) szerint is egy közegészségügyi vizsgálatot kellet volna tartani és már befejeződött volna az e körül kialakult vita.

08:45

Pintér Attila hozzászólásában elmondta, sokan enm értik miért nincs abban a kereszteződésben lámpa, hiszen nagyon forgalmas. A közétkeztetési gondra térve, közegészségügyi ellenőrzést kellett volna tartani a Kodály iskolában és azzal megnyugtatóan lehetett volna tisztázni a problémát.

08:41

Szita Károly folytatva a válaszokat, Kiss Tamás felvetésére elmondta, a lámpás kereszteződés kialakítását támogatja. Számtalan helyen szereltek fel lámpákat, ami a biztonságot növeli a városban. Országos főútról van szó, nem a város dönt ebben, jelezték a Közútnak. Ismét szólnak, hogy találjanak megoldást, hogy ne legyen több baleset abban a kereszteződésben.

08:35

Újabb közterületfigyelő kamerákat helyeznek ki a városban, válaszolt Szita Károly Pintér Attila további kérdésére. Az egyik ilyen a Sávházban lesz a mindennapi gondok miatt.

08:31

Kéki Zoltán válaszol a vizsgálat eredményéről. Mint mondta, amint értesültek a gondokról rögtön vizsgálatot rendeltek el. Meghallgatták az iskola vezetését, a konyhai személyzetet, más iskolákat ahol ugyanazt ették eznap. Ezeket az adatokat összegezték. A beérkezett vélemyének ellentmondásosak voltak. Az iskola vezetése nem tudta alátámasztani a konyhai dolgozók észervételét, más iskolákban nem volt probléma az étellel, betegség nem történt, így látták bizonyítottnak az étel minőségi gondjait. Nem lehett megállíptani, hogy aznap az étel rossz minőségű, ehetelen volt.

08:28

Kiss Tamás (Jobbik) egy lámpás kereszteződés kialakítását kéri a a 48-as és a Tallián utca kereszteződésébe.

08:26

Pintér Attila (MSZP) kérdést intézett a Kodály iksolában történt étkeztetési probléma kapcsán. Néhány hete fogyasztásra alkalmatlan volt az ebéd. A város vizsgálaztot indított és ennek eredménye érdekli Pintért.

08:24

A képviselő-testület ezt követően tér rá a napirendipontok tárgyalására. Az első az idei költségvetés első három negyedévi teljesítése és annak módosítása.

08:23

Folytatva, örömteli az is, hogy az elmúlt év hasonló időszakához képest csaknem 800-zal többen dolgoznak Kaposváron.

08:22

Orbán Viktor látogatására térve Szita Károly kiemelte, a miniszterelnök itt jelentette be, hogy a cukorgyár egy milliárd forint támogatást kap.

08:20

Öröm, hogy vevőre talált a NABI. Bíznak abban, hogy a török befektető hosszútávban gondolkodik. Az európai piacot innen látják el.

08:18

Szita Károly az utolsó közgyűlés óta eltelt időszak eredményeiről számol be. Mint mondta Kaposvár erős és stabil város. Ez a kaposváriak munkájának és a kormánynak köszönhető. A kormány a nyári átvállálást követően a megmaradt adósságát is átveszi februárig. Az első körben a város adósságának 70 százalékát, most pedig a fennmaradó 30-at. Így a városra többet lehet fordítani. Ennek része a Bereczk út és járdafelújítási program. Ennek újdonsága, hogy a műszaki szakemberek mellett az ott élők véleménye is számít az átvételkor. Ők látják a munkálatokat, használják a jövőben az adott beruházást.

08:11


Mihalecz András az Advent első vasárnapjához kapcsolódva szól napirend előtti felszólalásában. A Karácsony előtti készülődés napjairól, a szeretetről beszél és azokról, akiknek nincs részük a szeretetben, mert egyedül vannak. Nekik kért nagyobb figyelmet mindenkitől.

08:05


Jó reggelt, köszöntöm a Kapospont olvasóit. Az év utolsó közgyűlésére készülődik Kaposvár képviselő-testülete. A mai közgyűlésen az előzetes tervek szerint 25 napirendipontot tárgyalnak meg. Köztük az idei költségvetés első három negyedévi teljesítését. Módosítják a temetkezés rendjéről, valamint a kéményseprésről szóló rendeletet. Napirend előtt felszólal Mihalecz András a Fidesztől, valamint Szita Károly.

Címkék: polgármesteri, hivatal, közgyűlés, december, politika, kaposvár