- Kaposvár erős város, talán még soha nem voltunk ilyen erősek, mint most, költségvetésünk stabil és jelentős tartalékaink is vannak - kezdte a közgyűlést Szita Károly. Megemlítette: fél milliárd forintból utakat és  járdákat újítanak fel, 230 millióból korszerűsítik a város játszótereit, végéhez közeledik a közlekedésfejlesztési program. Hozzá tette: a városnak több mint egy milliárd forintnyi lekötött betétje van.

Az MSZP-s Pintér Attila azt akarta megtudni, hogy a Kapos Holding cégei hogyan tudják majd a veszteségeiket kompenzálni a rezsicsökkentés miatt. Szita Károly azt válaszolta: 2002 és 10 között az emberek arról beszéltek, hogy minek megy fel az ára, manapság pedig arról, hogy mié csökken. A város cégei megoldják a felmerülő feladatokat.

- Egy nagyon izgalmas, nagyon szép kihívás az önkormányzati közszolgáltató cégeknek a struktúráját úgy alakítani, hogy mindezt ki tudják gazdálkodni, mert nem az a fontos, hogy ők mit gondolnak, hanem az a fontos, hogy a kaposvári emberek örülnek-e annak, és tudnak-e az elkövetkező időben is örülni, hogy nem arról kell beszélni, hogy mi nő, hanem arról kell beszélnünk, hogy mi csökken - fejtette ki Kaposvár polgármestere.

Az első félév eredményeit ismertette a Kométa gazdasági igazgatója. Prohászka Balázs azt mondta: a cég a késztermék-értékesítésből 371 milliós nyereséget ért el, és még nagyobbra számítanak idén az olasz, német, cseh és szlovák piac révén. Most pedig már várják az oroszországi szállítási engedélyeket. A gondokról is beszámolt: a tőkehús ágazatuk továbbra is veszteséges, de a tavalyi 472 milliós hiányt idén 137 millióra sikerült lecsökkenteni.  

- Új stratégiát kell kidolgoznunk, és el kell mozdulnunk abba az irányba, hogy nem friss húst kell eladnunk mindenképpen, hanem a friss húst csak előre csomagolva, védőgázas csomagolásban esetleg, aminek nagy a hozzáadott értéke, és jó fedezetet biztosít, illetve megpróbálni azt leginkább késztermékként értékesíteni belföldön és külföldön - mondta a Kométa '99 Zrt. gazdasági igazgatója, Prohászka Balázs.

Két iskolaigazgató is nyugdíjba ment a közelmúltban. A közgyűlésen tiszteletbeli igazgatói címet kapott a Kisfaludy iskolából Ivanicsné Kriszbacher Éva és az Eötvösből Horváth Miklós.

Címkék: kométa, károly, szita, közgyűlés, politika, kaposvár