A Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjeit, valamint a Magyar Arany-, Ezüst- és Bronz Érdemkereszteket osztották most ki.

Somogyból őket tüntették ki:

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata elismerést: Szíjártó Miklósné, a Kodály Zoltán Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa; Marton Klára Anna, a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum restaurátor csoportvezetője és Jobban Ferenc, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának kiemelt személyzeti főelőadója kapták meg.

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Soóky Krisztina, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetvezetője.

balog zoltán

Az emberi erőforrások minisztere szerint a Szent István-i életmű az a mérce, amelyhez ma is mérni kell a teljesítményeket - írja tudósításában a kormany.hu. Balog Zoltán hétfőn a nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Nemzeti Színházban, köszöntőjében arról beszélt, ha magas is ez a mérce, nem szabad kevesebbet akarni és tenni az országért, a nemzetért, mint amennyit az államalapító király akart és tett.

A miniszter azt mondta: a kitüntetések arra szolgálnak, hogy visszahelyezzék a teljesítményeket a helyükre, arra hogy kijelöljék az értékeket, és a nemzeti közösség számára viszonyítási pontokat határozzanak meg.

A tárcavezető szerint az életnek csak az önfeláldozó munka, a szolgálat adhat értelme, és többet kell tenni az országért, a világért, mint amit azok tesznek értünk.

A kitüntetettek teljes listáját itt böngészheti végig; lesznek ismerős nevek!

forrás: MTI; fotó: kormany.hu (Árvai Károly)

Címkék: lovagkereszt, érdemrend, somogyi, kitüntetés, ünnep, politika