Takács István most újra indul a posztért, ezúttal függetlenként.

Keszthelyi Tiborné körjegyző szerdán elmondta: az időközi helyhatósági választáson négy független jelölt indul a polgármesteri tisztségért. A jelöltekre a névjegyzék szerdai adatai szerint 383, választásra jogosult helyi lakos adhatja le voksát - tette hozzá.

A polgármesteri poszt elnyeréséért Inhof Csaba, Kovács Sándor, Nemes Attila jelenlegi független alpolgármester és Takács István volt polgármester indul.

Takács István 2010-ben négy jelölt közül - egyedüli párttámogatottként - a szavazatok 37,77 százalékával nyerte meg a helyhatósági választást Kaposhomokon. Most függetlenként indul a tisztségért, amelyet két évvel korábbi megválasztása után tiszteletdíjasként töltött be, a megbízatásért járó díjat azonban nem vette fel.
A volt polgármester akkori és most induló ellenfeleinek egyike, Nemes Attila 2010-ben a szavazatok 14,59 százalékát szerezte meg. Őt a két évvel ezelőtt polgármesteri tisztségre is pályázó két másik jelölttel együtt a négytagú képviselő-testületbe választották be a szavazók, 14 jelölt közül - írja az MTI.

Címkék: független jelöltek, Kaposhomok, időközi, polgármester, választás, politika