A tiltakozók Marcali belvárosában vonultak végig. Az egyik helyi szervező, Szabó Andrea a Kapospontnak elmondta: levelet fogalmaztak meg Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár Úrnak, amiben leírták aggodalmukat.

babakocsis

A levelet jövő héten postázzák.

Olvassák el, mit írtak az anyukák az államtitkárnak!

 

Nyílt levél Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár Úrnak!

Tisztelt Szócska Miklós!

Idézet a Marcali Város Kórház hivatalos honlapjáról (2012. március 09. péntek, 09:28 ) :

„A tegnapi nap folyamán Szócska Miklós államtitkár úr tanácskozójában sor került egy utolsó egyeztető megbeszélésre a dél-dunántúli térségben struktúraváltással érintett kórházak részére (Mohács, Komló és Marcali), amin részt vettek a GYEMSZI vezetői, a TESZK igazgatója, a megyei kórház főigazgatója és a pécsi klinika igazgatója.

A megbeszélésen megerősítették, hogy a marcali kórház kivételes helyzetben van, mivel valamennyi aktív tevékenységét folytathatja, de csak a megyei kórházzal való szoros integrációban.”

Sajnos egyetlen hátránya az új rendszernek, hogy a gyermekosztály jelenlegi, osztályos bentfekvéses ellátását nem tudjuk folytatni. Ún. nappali kórházi ellátás lesz csupán, a munkaidőn kívüli időszakban pedig a mostanival megegyező gyerekgyógyászati ügyelet, azaz sürgősségi ellátás. Természetesen így is van lehetőség a gyerekek akár több órás megfigyeléséhez, kezeléséhez, de dönteni szükséges abban, hogy a kezelés után otthonába bocsátható-e, vagy tovább kell küldeni a kaposvári gyermekosztályra.

Antal Gabriella”

Sétával a Gyermekosztály bezárása ellen, szeretnénk nemtetszésünket kifejezni a gyermekosztályt érintő változásokkal kapcsolatban!
ÉS, hogy miért is fogtunk össze? Mert a Marcali Városi Kórház Gyermekosztályának MEGSZÜNÉSÉVEL gyermekeink, unokáink megfelelő időben történő ellátását súlyosan veszélyeztetve érezzük!

Tekintettel az elérhetőségre, távolságra, RAGASZKODUNK ahhoz, hogy olyan esélyeink legyenek a gyermekek ellátásával kapcsolatban, mint a megyei Kórház közelében élőknek.

A mai gazdasági helyzetben számtalan embert érint térségünkben a pénztelenség! Somogyban és a Marcali Kistérségben a romák aránya jóval több, mint országos szinten! Az ő gyermekeiket is a Marcali gyermekosztályán ápolják, és látják el!  Nekik sem mindegy, hogy gyermeküket látogatni tudják, és maguk mellett tudhassák!

Mindegy, hogy magyar vagy roma származású emberről beszélünk, zömmel akkor sem tudjuk vállalni, hogy a gyermekek után kilómétereket utazzunk, és jelenlétünkkel hozzájáruljunk a mielőbbi gyógyulásukhoz!

Mindannyiunknak az az érdeke, hogy a gyereke szükség esetén a megfelelő ellátást kaphassa meg, és helyben! Nem mindegy, HA BAJ VAN, MEDDIG KELL FUTNUNK A GYEREKÜNKKEL!

NEM értünk egyet a meggondolatlan politikusok döntésével!

Amikor tapasztalatból tudjuk, hogy a mentők helyzete sem megoldott, mert órákat kell várni egy-egy esetben, hogy egyáltalán tovább szállítsák a beteget, akkor hová szaladjuk gyermekünkkel, ha megtörténik a baj????

Szerencsésnek mondható, aki rendelkezik gépjárművel, és esetleg még tankolni is tudja, akkor esetleg időben odaér vele Kaposvárra, ami 55 kilométer távolságra van Marcalitól…

Marcaliban a csecsemő osztályon játszó szobát alakítottak ki a dolgozók, hogy könnyebben viseljék mind a gyermekek, mind a szülők az ott eltöltött időt. Mi, mint városiak több zsák játékkal járultunk hozzá, hogy minél többféle dologgal tudják a kicsik lekötni magukat, hogy elfeledkezhessenek betegségeikről!

Egy éve adták át a sószobát, amit adományokból készült el!  Marcali és vidéki települések polgárai, vállalkozók, bankok adományaiból korszerűsítésre kerültek a gyermekek életmentéséhez és gyógyításhoz szükséges korszerű gépek.

Az orvosok szaktudása, a nővérek kedvessége és a beteg kis gyermekekhez való hozzáállásuk messze túlmutat a KÍVÁLÓ MINŐSÍTÉSEN! Mi elégedettek vagyunk velük! Mindezekért de elsősorban a gyermekeinkért és unokáinkért nem engedhetjük meg,  hogy megszűnjön a GYERMEKOSZTÁLY!!!

Tisztelettel:

Nagy Adrienn és Szabó Andrea

Marcali, 2012. március 29.

Címkék: babakocsis, tiltakoztak, gyermekosztály, tüntetés, Marcali, kórház, politika