Olvassa el a nagyadózók levelét!

A mai napon tárgyaltunk Kaposvár polgármesterével, mert megdöbbentünk azon, hogy néhányan, akik nagyon sok tulajdonnal rendelkeznek, ki akarják vonni magukat az adófizetés alól.  Mi, akik a város legnagyobb helyi adófizetői vagyunk és több ezer kaposvári családnak adunk munkát, egy polgári társadalomban, a pénzügyi-gazdasági világválság kellős közepén, tudva azt, hogy a bajban Kaposvár városa mindig is segítette a vállalkozókat, fontosnak tartjuk, hogy elmondjuk véleményünket.

1.    Egyetértünk a város azon alapelvével, hogy akinek több jutott, az vállaljon több terhet azért, hogy Kaposvár lakóinak kevesebbet kelljen fizetni.


2.    Üdvözöljük, hogy a város élt a differenciált adómérték megállapításának lehetőségével, mert ezzel is a kaposvári vállalkozásokat támogatja.


3.    Egyetértünk az önkormányzat azon döntésével, hogy az átmenetileg nehéz helyzetben levő vállalkozások számára részletfizetési lehetőséget biztosít.


4.    Javasoljuk, hogy a város – elsősorban a kisebb vállalkozások érdekében – a differenciált adómérték megállapítását az irodáknál is alkalmazza.

Bízunk abban, hogy az Európát és a hazánkat is sújtó pénzügyi és gazdasági világgazdaság elmúltával módunkban áll majd adócsökkentésről is tárgyalni az önkormányzattal.

Végezetül szeretnénk a kaposváriak tudomására hozni, hogy mi, kaposvári nagyadózók felelősséget érzünk a kaposváriakért és e felelősségünk tudatában helyi adófizetési kötelezettségünknek időben eleget teszünk.

Kelt: Kaposvár, 2012. március 9.

Varga József                            Gerber András
ügyvezető igazgató, KVGY Kft.                         igazgató, Videoton Elektroplast Kft.    


Hollósy Tibor                              Lakics László    
ügyvezető igazgató-h., KOMÉTA ’99 Zrt.               ügyvezető igazgató, Lakics Gépgyártó Kft.


Egyed László                                     
igazgató, FINO-FOOD Kft.        

Címkék: nagyadózók, Videoton, Fino, támogatás, Kaposvár, politika