A szavazásra jogosult 1157 személyből 738-an voksoltak a vasárnapi választáson. Ebből 730 szavazat lett érvényes, amelyből Obbás Gyula, a Fidesz KDNP jelöltje 537, Dr. Farkas István, független jelölt 186, a szintén független Vordermayer Katalin pedig 7 szavazatot szerzett meg.

Obbás gyula


Az újonnan választott polgármester, Obbás Gyula a KaposPontnak elmondta: eddigi munkája során is a közigazgatásban dolgozott, így van rálátása a település dolgaira. Jövőbeni tervei közül nem kívánt kiemelni semmit, annyit viszont elárult: továbbviszi a jelenleg is folyó ügyeket, és külön figyelemmel kíséri a 600 millió forintos fürdőberuházást. Ezek mellett szeretné megőrizni az önkormányzat likviditását, valamint tervezi a költségek lefaragását.

Mint arról korábban beszámoltunk: a falu előző polgármestere, Varjú László novemberben lemondott tisztségéről amiért októberben a közgyűlés arról döntött, hogy nem hosszabbítják meg a fürdő vezetőjének megbízatását. A polgármester ezzel nem értett egyet, ezért már akkor bejelentette, hogy nem kíván tovább együtt dolgozni a képviselőkkel. Lemondása után a polgármestert megtapsolták, így vonult ki a városházáról. Az új polgármester megválasztásáig a település alpolgálmestere, Gellért Attila töltötte be a megüresedett posztot.

Címkék: Obbás Gyula, igal, választás, szavazás, polgármester, politika