Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, négy jelölt közül választhattak új polgármestert a Somogy megyei, 194 lakosú Somogyacsán, miután Lengyel Ferenc, a település előző, független polgármestere tavaly októberben lemondott tisztségéről. Lengyel Ferenc azt követően mondott le a polgármesteri tisztségéről, hogy a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve az ítélet végrehajtását. A településvezető tavaly tavasszal egy igali buszmegállóban lefejelt egy buszvezetőt, miután az rávillantott lámpájával az útjába álló kocsijára.

A körjegyző tájékoztatása szerint a választás rendben lezajlott, a 172 választásra jogosultból 114-en adták le voksukat négy független jelöltre, ebből 113 volt érvényes. A második legtöbb, 31 szavazatot Püspök László kapta, Bekes Józsefre 22-en szavaztak, Sélley Zoltánnak pedig 9 voksot sikerült begyűjtenie.

Az előző polgármester tiszteletdíjért látta el a feladatát, az új jelölt szintén társadalmi megbízatásban, nem főállásban kívánja betölteni a posztot - mondta a körjegyző.

(Forrás: MTI)

Címkék: Somogyacsa, független, helyi hír, polgármester, választás, politika