ÖsszeültekDél-Dunántúli Regionális Víziközmű- Üzemeltető és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alakult Kaposváron. A vízszolgáltatási rendszer átalakítását egy új törvénytervezet indokolta. Eszerint csak olyan cég végezhet ilyen tevékenységet, amelyik legalább 200.000 háztartásban szolgáltat. Térségünkben a KAVÍZ Kft. és a SOMOGYVÍZ Kft. együtt sem rendelkezik ennyi ügyféllel. Az előterjesztés szerint a cégeknek egy zalai vállalattal kellene együttműködniük. Így elkerülhető lenne, hogy a vízközmű üzemeltetés a regionális szolgáltatóhoz kerüljön.

Döntöttek a KVG Zrt. átalakításáról is. Eszerint a vállalatot háromfelé osztják, hogy működése átláthatóbb legyen, és a kaposvári jogutód nyereségesen működhessen. Így jött létre a KVG Kaposvár Zárt Körűen Működő Részvénytársaság, a KVG Dunakanyar Korlátolt Felelősségű Társaság, és a KVG Erdély Korlátolt Felelősségű Társaság. Szita Károly polgármestere az ülésen hangsúlyozta: megfelelő haszonnal úgy kell az értékesítést végrehajtani, hogy az a városnak ne kerüljön pénzébe.  

Szavaztak arról is, hogy még télen felújítják a kaposvári piac régi vásárcsarnokát. A burkolatot lebetonozzák, kicserélik az üvegeket, és a világosítást is korszerűsítik. A korszerűsítés hatmillió forintba kerül.




Címkék: KVG ZRT, honatyák, víziközmű, rendkívüli, város, politika