Harangozó Gábor beszédében elmondta, hogy mélyen hisz abban, hogy 2014-ben az MSZP lesz az a párt, amely le fogja váltani a jelenlegi kormányt. Hozzátette, hogy a jelenlegi kormány tévúton jár, és szerinte a következő választások alkalmával nem tudják megnyerni a választók bizalmát.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke elvárásokat fogalmazott meg a megyei elnökkel szemben. Azt reméli, hogy az új megyei elnök felszámolja a párton belüli megosztottságot, békét és összefogást teremt.

Fontos az is, hogy terepmunkát végezzenek, és a választók számára fontos dolgokról beszéljenek.

Az MSZP elnöke hozzátette, hogy szükséges és elkerülhetetlen lépésnek tartották, hogy a magyar kormány változtatott az eddigi gazdaságpolitikáján, és a kormány tárgyalásokat és megállapodási tárgyalásokat kezdeményez a megállapodás érdekében az IMF-el. Azt sajnálják, hogy ez a másfél év egy elpazarolt másfél év volt, aminek nagyon komoly ára volt, hiszen több millió magyar ember járt rosszul ezzel a gazdaságpolitikával, több millió embernek kellett többet költenie azért, mert egy felelőtlen, dilettáns gazdaságpolitikát követett a miniszterelnök, ami látható módon a csőd szélére sodorta az országot.

A Magyar Szocialista Párt támogatni fogja a gazdaságpolitikai irányváltást, és a józanság, a lehetséges és valós megoldások talajára hozza vissza a kormányzatot.

Mesterházy elmondta, hogy az emberek érdeke számít és ilyenkor a pártpolitikai vitákat háttérbe kell szorítani, és fontos hogy olyan gazdaságpolitikát tudjanak csinálni, ami valódi munkahelyeket teremt, amelyik a termelésen, az innováción alapul.

Címkék: megválasztották, Harangozó Gábor, elnök, új, MSZP, politika