Augusztus 20. Együtt az ország

 

Szent István a Magyar Államot megálmodó királyként él tudatunkban, erőssége azonban a tettei voltak, az álom nem lett volna elég az erős alaphoz. Ő azonban olyan fundamentumot rakott le, és olyan fáradhatatlan tetteket vitt végbe, amelyek évszázadokon át biztosították, hogy Magyarország Európa szívében megmaradjon függetlenségében, kereszténységében, magyarságában. Magyarország a hit, az összetartozás ereje és a tettek által született meg.

Juhász Tibor.jpg

Erre mindig emlékeznünk kell, akkor is, amikor minden erőnket felemészteni látszó akadályokkal és kíméletlen ellenségekkel nézzünk szembe, persze más természetű ellenségekkel, mint elődeink. A mi ellenségeink nem fegyvert szegeznek ránk, hanem kiszolgáltatottságot, adósságot, elzálogosított jövőt. Ilyenkor van úgy, hogy a hit, az összetartozás és a tettek ereje megfogyatkozik. Éppen egy éve, hogy mindent elsodort az ár és több száz család veszítette el otthonát, akkor az összefogásnak szenteltük augusztus 20-dikát.

Az összefogás, amely akkor életre kelt és pár hónapra rá Kolontárnál újra próbára tette a sors, megcáfolt mindent, amit keserűségünkben magunkról és az országról gondoltunk. Az összefogás megmutatta nem puszta szó, hanem tett, amely otthonokat épített újjá, gátakat épített fel és tragikus életeknek adott új kezdetet. Az összefogás megmutatta, hogy amikor Együtt az ország, akkor mindenre képesek vagyunk, és amikor együtt cselekszünk, akkor teremtünk. Amikor tettekben is együtt az ország, akkor olyan alapokat építünk, amelyek erősek, akár Szent Istváné. Ehhez kérem somogyi honfitársaim segítségét!

Címkék: juhász tibi, köszöntés, politika, kaposvár