Hiába sorakoztak fel az autós tüntetők szerdán reggel 7 órakor Kaposvár és Kaposújlak között. A rendőrök nem engedték az útra őket - mondta a Kapospontnak az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Dobi István. 15 perc elteltével tudták elkezdeni az akciót. Információink szerint a rendőrség azért adottjkésőbb engedélyt a kezdésre, mert a forgalomelterelési táblák nem voltak kihelyezve.


autós


70 autóval zárták el a 61-es útnak egy szakaszát a szakszervezetek Kaposvár és Kaposújlak között. 10 szakszervezet helyi képviselői tiltakoznak, köztük a  BRDSZ, az MKKSZ, az MSZOSZ, a Volán, a vasutas, a Liga  a honvéd, a pénzügyőr  szakszervezet is.   

Az akcióban Békés és Tolna megye kivételével minden megye részt vesz, Budapest belvárosában azonban nincs útlezárás.


A forgalomkorlátozásokat 24 órás időtartamra hirdették meg. Terveik szerint június 29-én, szerdán reggel 7 órától, június 30-án, csütörtök reggel 7 óráig tartanak majd az akciók. A résztvevők számától függően a demonstráció a tervezettnél korábban is befejezhető, de minden helyszínen legalább 12 órán át (azaz legalább szerda este hét óráig) fenn szeretnék tartani az útzárat.

Címkék: LIGA, tüntetés, útlezárás, demonstráció, rendőrség, politika