Döntött a megyei közgyűlés arról, hogy a Somogyi TISZK Középiskola, Szakiskola és Kollégium eddigi nyolc tagintézménye helyett négy marad önálló, míg négy eddig tagintézmény telephelyként működik majd tovább. Tab, Fonyód, Nagyatád és Csurgó. A tanulók továbbra is a megszokott intézményeikben folytathatják tanulmányaikat, az eddig megszokott színvonalon.  Az átszervezés a siófoki székhelyintézményt nem érinti. Az átszervezést költségtakarékosság indokolta. Gelencsér Attila képviselői kérdésre elmondta: a csökkenő gyerek létszám azt felelőtlenség lenne garantálni, hogy a későbbiekben nem kell létszámot leépíteni.

Határoztak a megyei közgyűlés fenntartásában működő sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézményrendszer átszervezéséről is. A marcali Somogy Megyei Önkormányzat Hétszínvirág Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és a nagyatádi Somogy Megyei Önkormányzat Éltes Mátyás Általános Iskolája, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata intézményeket jogutódlással megszüntetik. Ezek telephelyekként
integrálódnak a Somogy Megyei Önkormányzat Duráczky József Óvodája, Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Nevelési Tanácsadója és Diákotthona intézménybe.

közgyűlés

Miniszterelnöki kezdeményezésre címzetes főjegyzői cím adományozására is javaslatot tettek. Így Csokonyavisonta-Rinyaújlak körjegyzője, Balla Róbert, Balatonmáriafürdő- Balatonkeresztúr körjegyzője, Mestyán Valéria, és Beleg-Segesd-Ötvöskónyi körjegyzője, Veszner József került a listára. A javaslatokról a minisztérium dönt majd.

A Somogy Megyei Közgyűlés kezdeményezte és augusztus végétől megszünteti a Somogy Megyei Önkormányzatok Beruházásszervező Társulását. A Társuláshoz 1991-ben 34 önkormányzat csatlakozott. Célja a helyi önkormányzatokkal való kapcsolattartás és műszaki segítségnyújtás volt. A társulás szolgáltatási funkciója napjainkra jelentősen csökkent. A korábban 93 települési önkormányzatot tömörítő szervezet létszáma 38 főre zsugorodott. Megszüntetésével az önkormányzatok is egyet értettek.

A Somogy Megyei Közgyűlés elfogadta a Dél-Dunántúli Önkormányzati Regionális Társulás 2010. évi tevékenységéről szóló beszámolót. És egyetért a Dél-Dunántúli Önkormányzati Regionális Társulás Társulási Tanács döntésével, miszerint a Társulás speciális gyermekvédelmi feladatát, - ezen belül a súlyos pszichés tüneteket mutató gyermekek ellátását - 2011. május 1. napjától a Baranya Megyei Önkormányzat végezze.

Nyomásszabályozó állomás telepítéséről is szavaztak. A Kaposi Mór Oktató Kórház zajló beruházáshoz ugyanis új gázfogadót és gázvezetéket kell létesíteni.

A Noszlopy kúriát ezentúl az Újvárfalváért Egyesület, míg a a Latinovits Emlékkiállítás a balatonszemesi önkormányzata működteti tovább. Eddig a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága látta el ezt a feladatot. Az átalakításából eredő működési nehézségek miatt azonban ezt újra kellett gondolni.  

Címkék: átszervezés, napirend, döntöttek, iskolák, közgyűlés, politika