A helyi választási iroda vezetője, Dr. Kéki Zoltán a Kapospontnak elmondta: a választási bizottság holnap reggel összeül és dönt a beadványról. Az MSZP Kaposvár Városi szervezetének elnöksége egy közleményt is eljuttatott szerkesztőségünkbe. Eszerint a postaládákba bedobott szórólapon az áll, hogy a szocialista képviselő jelöltet, Ács Tamást a bíróság jogerősen elítélte. A szórólapot egy kapualjban is kifüggesztették. A párt szerint ez hazugság, jelöltjük ugyanis tisztességes ember és a bíróság nem ítélte el. Közölték: Ács Tamás megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Vasárnap 4347-en szavazhatnak az időközi önkormányzati választáson, Kaposváron. 4 szavazókörben reggel 6 órától, 19 óráig voksolhatnak. Juhász Tibor kormánymegbízott lemondásával üresedett meg a képviselői mandátum a 12. számú választókerületben. Szombat éjféltől, vasárnap urnazárásig kampánycsend lép életbe.

A posztért öten szállnak harcba. A  Fidesz-KDNP Giber Vilmost jelölte, a szocialisták Ács Tamásnak, a Lehet Más a Politika Kutas Viktornak, a Kaposvári Somogyért Egyesület Sebők Józsefnek, a PSZP pedig Kalina Lászlónak szavazott bizalmat. Az időközi választáson azok szavazhatnak, akik a 12-es választókerületben állandó lakcímmel rendelkeznek.




Címkék: szórólap, kampánycsend, MSZP, választás, kampány, politika