Március 20-án újra választást tartanak Kaposváron, hiszen kormánymegbízotti kinevezése miatt lemondott képviselői - és ezzel együtt alpolgármesteri - tisztségéről Juhász Tibor.

- Az időközi választáson ezúttal csak az szavazhat, aki a 12. egyéni választókerületben állandó lakóhellyel rendelkezik. A szavazásra jogosultak névjegyzékét 2011. február 2-től február 5-ig tesszük közszemlére az Okmányirodában, ezen idő alatt lehet kifogást benyújtani a névjegyzékből való kihagyás, vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt - hangsúlyozta Dr. Kéki Zoltán.

Kaposvár címzetes főjegyzője elmondta: a választási értesítők és az ajánlószelvények postázása a keddi napon megkezdődött. Aki február 3-ig nem kapja meg, jelezze azt a Polgármesteri Hivatalban.

Képviselőjelöltet csak a 12. egyéni önkormányzati választókerület területén lakóhellyel rendelkező választópolgár ajánlhat, s a szelvényt neki kell kitöltenie és aláírnia. A jelöléséhez 44 darab érvényes ajánlószelvény szükséges.

Ajánlószelvényeket az a párt, társadalmi szervezet gyűjthet, amelyet a Helyi Választási Bizottság az időközi választásra jelölő szervezetként nyilvántartásba vett. Az eddigi kérelmek alapján a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Polgári Szabadság Platform Egyesület és a Kaposvári Somogyért Egyesület kezdhet gyűjtésbe.

Az ajánlószelvényeket a 2011. február 18-án 16.00 óráig a Polgármesteri Hivatal régi épület I. emelet 112. számú irodájában lehet leadni.

A választás napján, március 20-án a választókerület 4 szavazóköre lesz nyitva:
37. (Noszlopy G. u. 12.)
38. (Kodály Zoltán Központi Általános Iskola)
39. (Élelmiszeripari SZKI)
40. (Táncsics Mihály Gimnázium)

Mozgóurnás szavazás kizárólag a 4 szavazókör területére kérhető. Így például ha valaki a szavazás napján kórházban tartózkodik, mozgóurnát nem kérhet. A választási kampány 2011. március 20-án 00.00 óráig, a kampánycsend 2011. március 20-án 00.00 órától 19.00 óráig tart.

Eddig négy jelölő szervezet, a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Polgári Szabadság Platform Egyesület és a Kaposvári Somogyért Egyesület kérte a nyilvántartásba vételt a március 20-i kaposvári időközi választásra.

 

Kaposvár 12. választó-kerületében márciusban megtartandó időközi választást az MSZP Kaposvári Városi Szervezete fontosnak tartja, és azon önálló jelölttel indul. Ez a választás nem fogja megváltoztatni az önkormányzati viszonyokat, hiszen akkor is fideszes többség marad a közgyűlésben, ha nem az ő jelöltjük nyeri a mandátumot. Mégis fontos ez a választás, mert lehetőséget ad arra, hogy olyan képviselő kerüljön be a testületbe, aki segíteni tud városunk legnagyobb problémájának enyhítésében, azaz új munkahelyek teremtésében.

A Magyar Szocialista Párt jelöltje Ács Tamás, 46 éves mérnök-közgazdász, cégvezető. Sikeres vállalkozást vezet, amely több száz kaposvári embernek teremt megélhetést, sőt az elmúlt években azok közé tartozott, akik jelentős mértékben tudtak létszámot bővíteni. Jelöltjük még ezen a héten bemutatja programját.

Címkék: 12. választókerület, időközi választás, szavazás, Juhász Tibor, politika, Kaposvár