Bár eggyel több alpolgármester van, mint a korábbi években, a közgyűlés mégis kevesebb pénzbe kerül.

Titkos szavazáson döntöttek az alapolgármesterek személyéről. Általános alpolgármesternek Juhász Tibort, társadalmi megbizatásúnak Oláh Lajosnét választották. Az MSZP-s képviselők jelezték, nem értenek egyet azzal, hogy harmadik, képviselőtestületen kívüli alpolgármestert is válasszanak, mert ez szerintük nem a spórolásról szól. Ennek ellenére a közgyűlés 11 szavazattal megválasztotta Tóth Istvánt, aki a város műszaki ügyeivel fogalkozik a jövőben főállásban.

- Ezt azt jelenti, hogy a mostani műszaki igazgatóság feladatköre, illetve a városgondokság feladatköre hozzám tartozik. Azaz, a város ilyen irányú üzemeltetésének a felügyelete - fogalmazott Tóth István.

Tiszteletdíja 555 ezer forint. A város a képviselők és a külső bizottsági tagok létszámának csökkentésével évente 36 milliót spórol. Korábban 83 millió forintba került közgyűlés. A bizottságok száma is eggyel kevesebb lett. Az elnöki posztokról azonban az ellenzéki képviselők nem tudtak megegyezni előzetesen.

A műszaki bizottság élére a jobbikos Kiss Tamás és a Somogyértes Gyenesei Istvénné közül választottak. Utóbbi nyerte el a posztot. A turisztikai bizottságot az MSZP-s Pintér Attila vezeti, a többi bizottság élén Fideszes képviselők állnak. A jogit dr. Szép Tamás, az oktatásit, Csató László, a népjólétit Torma János, a pénzügyit Csutor Ferenc, a Sportbizottságot pedig Dér Tamás vezeti.

A részönkormányzatok idéntől már csak 4 tagúak. A korábbi évekhez hasonlóan a toponárit Mihalecz András, a Fidesz frakcióvezetője, a kaposfüredit dr. Heintz Tamás, a szentjakabit Borhi Zsombor vezeti. A töröcskei részönkormányzatnak pedig Czimmermanné Németh Andrea lett az elnöke.

Címkék: politika