Az MSZP közleménye:

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtökön tárgyalt a várospolitikai célkitűzésekről. A célok között számos olyan szerepel, amelyet az MSZP jó szívvel támogat, mint például a foglalkoztatás bővítése, az oktatás fejlesztése, a sport és kultúra támogatása. Ugyanakkor hiányoltuk, hogy a célok kijelölésén túl nem tartalmaz az előterjesztés valódi program elemeket, vállalásokat. Ezért javasoltuk, hogy a határozat egészüljön ki az alábbiakkal: "A várospolitikai célok megvalósítása érdekében a közgyűlés várospolitikai programot készít, amely kiemelten kezeli a foglalkoztatás bővítését, a gazdaság fejlesztését és a város adósságállományának kezelését".

Mivel a módosító javaslatot a fideszes többség elutasította, ezért NEM-mel szavaztunk - írta sajtóközleményében dr. Lamperth Mónika és Pintér Attila MSZP-s önkormányzati képviselők.

A Fidesz azonban úgy látja a három ellenzéki párt képviselői szemben mennek a kaposváriak akaratával.

Mihalecz: akiknek nem a kaposváriak a legfontosabbak

Megdöbbentőnek és érthetetlennek tartja Mihalecz András, a Fidesz kaposvári frakciójának vezetője, hogy Lamperth Mónika vezetésével az MSZP, a Jobbik és az LMP elutasította a kaposváriak programját. A városi közgyűlés csütörtök délután tárgyalta a kaposváriak javaslatai, elképzelései alapján készült, négy évre szóló városfejlesztési programot, s a szavazásánál kiderült: a képviselőtestületben nem mindenkinek a kaposváriak a legfontosabbak.

Bő háromnegyed éven át zajlott az a beszélgetéssorozat, amelynek az volt a célja, hogy a kaposváriak elmondhassák, milyen városban szeretnének élni a következő évtized közepén. Ennek eredményeként készült el az a városfejlesztési program, amely hitet tesz a munkahelyteremtés, az egészség, az otthonépítés, a családok és a rend mellett.

- A Lamperth Mónika vezette MSZP-Jobbik-LMP hármas nemet mond arra, hogy aki dolgozni szeretne, az dolgozhasson is. Nemet mond a megerősített közbiztonságra, az épülő otthonokra is. Nem tartja értéknek sem a családot, sem az egészséget - mondta Mihalecz András.

- A kaposváriak kijelölték ennek a városnak a fejlődési útját, s az október harmadikai önkormányzati választáson azoknak szavazott bizalmat, akik az ő érdekeiket képviselik. Nem azt várjuk, hogy az ellenzék mindenben egyetértsen velünk, de a kaposváriak akaratát illene elfogadni és tiszteletben tartani - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.

Címkék: politika