1800 új munkahelyet hoznak létre Kaposváron a következő négy évben, és folytatják a megkezdett nagyberuházásokat. Ezek a legfontosabbak a városlakók programjában, amiről csütörtökön döntött a somogyi megyeszékhely közgyűlése. Szita Károly polgármester azt mondta: olyan várost akarnak, ami vonzó az itt élőknek, a turistáknak és a befektetőknek egyaránt.

Jegyzőkönyv hitelesítőket választott, majd azonnal megkezdte munkáját első ülésén a képviselőtestület. A "Kaposvár a legfontosabb" elnevezésű programot tárgyalták elsőként.

- A kaposváraik arról döntöttek, hogy maradjunk fenntartható, működő, emberi léptékű középváros. Ami vonzó az itt élőknek, vonzó a befektetőknek, vonzó a hozzánk látogató turistáknak is - mondta Szita Károly, polgármester.

Több ezer kaposvári javaslata alapján határozták meg a közös értékeket. A legfontosabbak ezek közül, hogy folytatják a megkezdett nagyberuházásokat, 100 milliós játszótér program indul, 1800 új munkahelyet hoznak létre négy év alatt, utakat, járdákat építenek.

Az MSZP-s Pintér Attila intézmény-felújításokat hiányolt a programból. Valamint azt kérdezte: sikerül-e befejezni a Nostra illetve a Cseri kaland park beruházást. A város adósságára is rákérdezett.  

- A program nem tesz említést arról, hogy a város milyen lépéseket kíván tenni annak kérdésében, hogy ezt az eladósodást, ami jellemzi a várost, érdemben sikerüljön csökkenteni - fogalmazott Pintér Attila, MSZP-s képviselő.

A városfejlesztési program mellett megszavazták azt is, hogy a város egymillió forintot ajánl fel az iszapkárosultak megsegítésére. Jóváhagyták a polgármester illetményét is, ami ugyanannyi maradt, mint eddig: havi bruttó 580 ezer forint.

Címkék: politika