Ismét a régi elnöknek szavazott bizalmat szombaton a Somogy Megyei Közgyűlés újonnan megalakult képviselőtestülete. Az eddigi egyik alelnököt, Jakó Gergely is újraválasztották. A másik alelnöki posztra a balatonlellei önkormányzat testületében 8 éve tevékenykedő Witzmann Mihály került. Bérüket a tavalyihoz képest nem emelték. Az elnök több mint 600 ezer, az alelnökök pedig 590 ezer forintot kapnak havonta.

Átvették megbízólevelüket majd esküt tettek a megyei közgyűlés tagjai. 10-en a Fidesz-KDNP színeiben. Az ellenzékbe 3 képviselő a Somogyért Egyesület, 2 az MSZP, egy pedig a Jobbik listájáról került be.

A testület titkos szavazással ismét Gelencsér Attilának szavazott elnöki bizalmat. Aki beszédében igazmondást kért a közgyűlés tagjaitól. És legfontosabb feladatként a takarékosság mellett a munkahelyteremtést jelölte meg.

Titkos szavazással választottak alelnököket is. A régi alelnököt, Jakó Gergelyt újraválasztották. Külsős tagként pedig a 34 éves, Witzmann Mihály segíti a közgyűlés munkáját. A lellei önkormányzatban 8 éve ténykedő politikus a boglári Mathiász János szakközépiskola mérnök-informatikusa.

Gelencsér Attila elköszönt a nyugdíjba vonuló korábbi alelnöktől Sárdi Árpádtól. Aki 16 év közgyűlési munka után vált meg pozíciójától. A közgyűlés legközelebb október 29-én ül össze.

Címkék: közgyűlés, Gelencsér Attila, Somogy megye, politika