- Gyorsan végeredményt produkáltak Kaposváron a szavazatszámlálók - számolt be Kéki Zoltán a somogyi megyeszékhely címzetes főjegyzője. 100 százalékos feldolgozottságnál Szita Károly polgármester a szavazatok 77,13 százalékát szerezte meg. Továbbá mindegyik egyéni választókerületben a Fidesz KDNP jelöltje szerezte meg nagy többséggel a legtöbb szavazatot.

A legtöbb helyen az MSZP végzett a második helyen. Az adatok szerint a kompenzációs listán a Polgári Szabadság Platformot kivéve mindegyik párt szerzett helyet a közgyűlésben.

Szita Károly a megyei jogú városok között a legrégebben polgármester, az ötödik ciklusát kezdi. A KaposTV-nek azt nyilatkozta: nem lehet hozzászokni ehhez az érzéshez.

- Ez a csapat a kaposváriak csapata. Én tartozom nekik hálával, hogy megadták a bizalmat. Bíztam abban, hogy az elmúlt évek munkája sikerre fog vezetni.

Szita szerint egy olyan városképet kell kialakítani, amit az itt élők akarnak. Hibázik az a polgármester, aki a saját gondolatait próbálja ráerőltetni az emberekre. A kormány és az önkormányzat most hasonlóan gondolkozik. A kettő együtt van és ez a legfontosabb!

A jelenlegi listák szerint tehát a kaposvári közgyűlés a következőképpen néz majd ki:

12 hely Fidesz -
Dr. Heintz Tamás
Torma János
Mihalecz András
Dr. Csató László
Dr. Szép Tamás
Borhi Zsombor
Csutor Ferenc
Oláh Lajosné
Dér Tamás
Czimmermanné Németh Andrea
Gelencsér Ferencné
Juhász Tibor

2 hely MSZP -
Dr. Lamperth Mónika
Pintér Attila

1 hely Jobbik
Kiss Tamás

1 hely LMP
Felder Frigyes

1 hely Kaposvári Somogyért
Spiegl József

A Polgári Szabadság Platform egyetlen jelöltje sem jutott be a közgyűlésbe. A politológus szerint ez különös, hiszen polgármesterjelöltet is állított a párt. Ez pedig fokozza a népszerűségét.

Címkék: politika