Ahogy arról korábban beszámoltunk: sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Taszáron. Gépeknek, faházaknak, asztaloknak, székeknek, páncélszekrényeknek,  veszett nyoma. Az őrzéssel az önkormányzatot bízták meg. Állítólag még képviselők is vettek az ingóságokból. Pénteki cikkünkre Pataki Sándor Taszár polgármestere az alábbi közleményben reagált:

Taszár Község Önkormányzata a laktanya ingatlant 100%-os tulajdonba kapta 2008.november 1-jétől.

A település-fejlesztési koncepciónkban a laktanya területén építési telkeket-területeket, új utcákat jelöltünk ki. Azonban azon a területen faházak álltak. Némelyik faház tetejét már a szél is levitte, a falak rothadtak, és azon gondolkodtunk, hogy eldózeroltassuk a faházakat, vagy mi legyen a sorsuk? A faházak a 52/2009./III:26./ sz. Kt. határozat és a módosított helyi építési szabályzat alapján kerültek értékesítésre.

A faházak az önkormányzat tulajdonát képezték. Az értékesítésről minden képviselő-testületi tag tudott, az értékesítés folyamatáról is kaptak tájékoztatást testületi üléseken, és a 2009. évi és a 2010. évi félévi beszámolóban kimutatott bevételként is szerepeltek.

A 2010. március 23-a óta folyik ismeretlen tettes ellen - névtelen bejelentés alapján indult - sikkasztás és hűtlen kezelés ügyben nyomozás. Ez ügyben engem még ki sem hallgatott a rendőrség, senki sincs meggyanúsítva semmivel.

A riportban elhangzott laktanya birtokbaadási szerződés 9. pontja azért lett belefoglalva a szerződésbe, mert Taszár község önkormányzata a laktanyában lévő ingóságokat, - amelyeket a Honvédség részére feleslegessé és értéktelenné nyilvánítottak - térítésmentes önkormányzati tulajdonba kértük. Erről testületi döntés született.

2005. december 31-én zárt be a taszári laktanya, azóta közel 5 év telt el, melynek során az ott található eszközök többnyire használhatatlanná váltak, mindegyik nullára íródott, ezért is nem szállította el a Honvédség őket. A szerződés arra is hivatkozik, hogy az önkormányzat ezeket az eszközöket térítésmentesen megkapja, addig felelős őrzésbe kapja. Két darab faipari gép értékesítése alapján indult meg a nyomozás, egyik 25 a másik 40 éves, nem a faházak értékesítése miatt.

A Utasi Tamás jelölt társam által firtatott vagyonkataszter vezetése a körjegyző feladata, erre hívtam fel a figyelmét. A taszári önkormányzat 18 millió forintot költött a laktanya őrzésére, amelyekben többek között ezen eszközöket is őriztette.

Címkék: politika