Többek között ez is elhangzott a párt kampányzáró sajtótájékoztatóján, ahol Kutas
Viktor megyei koordinátor a fiatalokat érintő, oktatással kapcsolatos elképzeléseiket is ismertette.

Unikumként kezelik az emberek, hogy nem csak problémafelvetéssel, hanem konkrét javaslatokkal készülünk a képviselőtestületbe – mondta Kutas Viktor környezetmérnök, a 7. számú választókerület képviselőjelöltje. – Az elmúlt hetekben értéket teremtő, komoly programot tettünk le az asztalra, melynek megvalósítása esetén Kaposvár modern, 21. századi város lehet, ahol a munkahely, a minőségi oktatás és az átfogó közlekedési reform nem álom többé – tette hozzá.

Az oktatással kapcsolatban az LMP kifogásolja, hogy az iskolák nem készítenek fel a munkaerőpiaci belépésre, ezért fontos a szakképzés összehangolása a munkaerőpiaci igényekkel. Ebben a városnak és a helyben működő vállalatoknak is szerepet kell vállalnia.

Az LMP eltökélt szándéka, hogy megtartsa a város fiatal diplomásait. Sajnálatosnak tartja, hogy diplomás szakembereinknek kétkezi, minimálbéres állásokért kell sorban állnia, ha Kaposváron akarnak maradni, vagy külföldre mennek, ha pénzt akarnak keresni. Az LMP életpályamodellt alakítana ki, melyet mentori program kidolgozásával támogatna meg.

A párt kifogásolja az oktatás és a politika helyi összefonódását. Szerintük tarthatatlan, hogy intézményvezetői kinevezésekkor vagy akár az iskolabezárásokkor nem szakmai szempontok, hanem pártpolitikai érdekek szolgálnak alapul.

Az iskolabezárások ellen eleve tiltakozó párt érthetetlennek tartja az épület lerombolásokat, szerintük a volt Petőfi Iskola épületét is hasznosítani lehetett volna. Oktatásrombolás helyett minőségi oktatást és a kisgyerekes családok támogatása érdekében több óvodát szeretne a párt – mondta Kutas Viktor, aki elmondta: az LMP mindazon fiatalok és családosok szavazatára számít vasárnap, akik úgy érzik, számukra a lehetőség városa nem nyújt boldogulást és megbecsülést.

Címkék: politika