1992 óta tart az együttműködés a szakszervezetek és a kaposvári önkormányzat között. Az elmúlt csaknem két évtizedben számos eredményt sikerült elérni a munkavállalók védelme terén.
- Kaposváron működik az intézményes rendszere a kapcsolatoknak, a munkavállalókat érintő közgyűlési döntéseket érdekegyeztető fórum előzi meg. Ha a szakszervezetek segítséget kértek a várostól, akkor kaptak is. Elismerve a Kaposvárért végzett erőfeszítéseket, újabb négy évet ajánlunk az együttműködésre, tehát azt kívánjuk, hogy folytassa, polgármester úr! - mondta Svajda József, a szakszervezeti szövetség régiós elnöke.

Szita Károly a Kaposvár előtt álló feladatokról tartott előadást. Összegezte a kaposváriak által készített program főbb irányvonalait, elsősorban a munkahelyek teremtésére irányuló törekvéseket.
- Az évtized közepére el kell érnünk az Európai Unió 64 százalékos foglalkoztatási szintjét. Lehetővé kell tenni, hogy aki akar, az dolgozhasson is. Ezt a célt szolgálja a hat céget és 300 munkahelyet vonzó keleti ipari park bővítése, a Lakics Kft. beruházása, a NABI fejlesztése vagy éppen az egyetem kutatásaira épülő élelmiszer-tudományi tudásközpont felépítése is - mondta Szita Károly.



Címkék: Svajda József, MSZOSZ, Szita Károly, kaposvári, politika