Bemutatta közlekedési programját a Lehet Más a Politika helyi szervezete. A párt elképzeléseit Jordanics András, az LMP kaposvári kompenzációs listájának második helyezettje ismertette.

A Lehet Más a Politika több lépcsőben fejlesztené Kaposvár tömegközlekedését – mondta a 28 éves politológus, a donneri választókerület egyéni képviselőjelöltje. – Megvalósítható, reális célokat tartalmazó,

lmp
megfelelő ütemezéssel mindenféle nehézségek nélkül kivitelezhető programot ajánl az LMP a kaposváriaknak – tette hozzá.

Első ütemben a párt átszabályozná a nagy légszennyezettségű belvárosi utcák forgalmát, valamint növelné a rendelkezésre álló kerékpárutak hosszát. Elképzelésük szerint a következő öt éven belül a Kaposvári Egyetem, a Balaton és valamennyi környékbeli turisztikai célállomás megközelíthető lenne kerékpárral.

Kivonnák a forgalomból a régi buszokat, és támogatnák a hazai gyártású vagy összeszerelésű autóbuszok beszerzését.

Gondoltunk az egyetemistákra és az éjjel élőkre is, eltökéltek vagyunk éjszakai járatok indításában, és körjáratok indítására is javaslatot teszünk majd. Ez garantálná, hogy idősek és gyerekes családok átszállás nélkül, költséghatékonyan a város nagyobb felületét érjék el ugyanazon járattal – mondta Jordanics András.

Hosszú távon a kaposvári tömegközlekedés villamosítását szeretné elérni a párt, mely szerintük új fejezetet nyitna a városi közlekedésben, valamint a szárnyvonalak megmentéséért vívott küzdelemben. A Kaposvár vonzáskörzetéből bejárókat segítenék ezzel, akik így közvetlenül érhetnék el munkahelyüket.

Címkék: politika