Sajtóközlemény

A Lehet Más a Politika helyi szervezete értetlenül áll Szita Károly polgármester az egyik online megyei hírportálon megjelent nyilatkozata előtt, miszerint a befektetői szándékot ma már elsősorban nem a település önkormányzata által nyújtott kedvezmények, sokkal inkább a város hangulata határozza meg.

Az LMP helyi szervezete úgy véli, a szökőkutak nem teremtenek munkahelyeket, ugyanakkor fontosnak tartjuk, ha már a polgármester a város hangulatával példálózik, ne csak a belvárosból, hanem a peremterületekről is hozzon példákat.

Az LMP szerint példátlan, hogy bár Kaposvár rendkívül jó adottságokkal rendelkező település, az elmúlt 16 évben a külterületeket elhanyagolta a városvezetés. Úgy véljük, nem elég csak a választások évében forrásokat csepegtetni a külvárosba, hiszen az ott élők ugyanolyan adófizetői Kaposvárnak, mint a belvárosban élők.

Szita Károly polgármester évrıl évre tartott lakossági fórumain kikéri a kaposváriak véleményét, milyen intézkedésekkel tennék esztétikusabbá, élhetőbbé lakókörnyezetüket. A tapasztalat azonban az, hogy ezek az észrevételek csak a szavak szintjén köszönnek vissza a városfejlesztési tervekben, a kivitelezésük rendre elmarad.

Bár a külváros fejlesztésére irányuló meglévő terveket támogathatónak találja az LMP, úgy gondoljuk, ezek megvalósítása elkésett. Elégtelennek véljük az érintett településrészeken dolgozó önkormányzati képviselők ez ügyben tett eddigi munkáját, ezért minden erőfeszítést megteszünk azért, hogy a választásokat követően a kaposvári képviselőtestületben hangsúllyal képviseljük a külvárosiak érdekeit.

Címkék: politika