Az önkormányzati választásokra vonatkozó megyei és városi listát jogosulatlanul adta le a párt volt megyei elnöke, illetve korábbi listavezetője, anélkül, hogy azt - a szabályzat szerint - ő pártelnökként véleményezte volna - indokolta döntését Vona Gábor. A jobbik elnöke Kaposváron péntek este hangsúlyozta, hogy ez az egyik legsúlyosabb fegyelmi vétség a pártban, ezért mindkét említett tisztségviselőt - Futó Tibort és Herner Árpádot kizárták a pártból.

Vona Gábor kifejtette, jobb az, hogy még a választások előtt kiderült róluk, nem valók a pártba. Most a kampány elindítása a Jobbik legfőbb célja, és az, hogy kiköszörüljék a csorbát a somogyi választmány hírnevén. A tisztségviselőkről valószínűleg csak az önkormányzati választás után döntenek majd.

Hegedűs József ügyében is lefolytatják a vizsgálatot, de a Jobbik elnöke szerint ő nem követett el egyelőre olyan alapszabály-ellenes cselekedetet, ami miatt ki kellene zárni.
Mint ismeretes, a Jobbik kaposvári polgármesterjelöltjéről egy napilap azt írta: előző munkahelyén fegyelmit indítottak ellene szexuális zaklatás miatt. Az ügy kipattanása után Hegedűs visszalépett a jelöltségtől.

Vona Gábor ezután már csak a kampányra koncentrált, mint hangsúlyozta: az a céljuk, hogy véget vessenek a politikai a multi és a cigány élősködésnek. A politikában az álláshalmozást és a korrupciót számolnák fel, míg a multicégeket a hazai vállalkozások elnyomása miatt vizsgálnák felül. A cigányságból pedig azt részt szeretnék megváltoztatni, akik a tanulás és a munka helyett a segélyből és a bűnözésből élnek.

Címkék: politika