Több évtizedes múltra tekint vissza az egyesület tevékenysége-erről beszélt a szervezet elnöke, Dr. Oláh Vilmos. Civilként a siófoki társadalmi életben közösségformáló szerepet töltenek be, de a helyi önkormányzatban is 2 képviselőjük van jelen. A megyei közgyűlésben a somogyi polgárokat szeretnék képviselni. A megyei listáján sorrendben a következő jelöltek szerepelnek, Hamvas Péter, Herencsár Attila, Kasza Géza, Schultz Tibor, Máyer László, Csikós Attila, Schmidtné Hesz Henriette, Halászné Illés Rita és Mészárosné Mádi Juliánna.

- A számtalan civil szervezet közül, aki egy-egy ilyen megyei, vagy helyi önkormányzati választásokon indul és a pártok között néha elvész az igazság, ami a polgárokról szól, a polgárokért szól, az egyesület jelöltjei, ahogy bemutattam őket gazdasági szakemberke, oktatási szakemberek, tehát azt hiszem, hogy sikerült egy oylan palettát bemutatnunk, akikből a megye igenis profitálhat - mondta Hamvas Péter megyei listavezető.

Az egyesület tagjai úgy vélik 2 képviselőjük juthat be biztosan a közgyűlésbe, így a listán az első 2 helyen szereplő jelöltnek van erre esélye.

Címkék: Somogy Polgáraiért Egyesület, Hamvas Péter, Somogy megye, politika