Dr. Lamperth Mónika saját postaládájában találta azt a Kaposvár térképet, aminek hátoldalán a szponzorok hirdetései között önkormányzati tulajdonú cégek és a Polgármesteri Hivatal tájékoztatója
is szerepel.

Egyebek mellett a városközpont felújítását ünneplő rendezvényre invitálják a lakókat. A szponzorok között a Somogy Megyei Vállalkozó Központ Közalapítvány mikrohitel hirdetése is szerepel az Európai Unió és az Új Magyarország Fejlesztési Terv logójával, pedig az EU szabályai szigorúan tiltják, hogy  pártreklámban az EU-s források szerepeljenek - mutatott rá Lamperth.

A térképen megtévesztő Kaposvár címere is, amit egyik párt sem sajátíthat ki, ezért dr. Kéki Zoltán jegyzőnek írt levelet. Az egész eljárás sérti a kaposvári embereket, elszaladt a szekér a fideszes városvezetőkkel, tette hozzá Lamperth Mónika, aki kéri: a Fidesz hagyjon fel azzal a magatartással, hogy a közpénzeket fordítják a Fidesz kampányára.

Lamperth Mónika sosem ad, csak elvenni szeret az emberektől: fizetést, nyugdíjat, gyermekétkeztetési- és fűtéstámogatást, reagált Dér Tamás, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség kaposvári szervezetének elnöke.

Amikor Kaposváron ingyenes volt a szemétszállítás, ő fizettetni akart érte, amikor megépült a Virágfürdő, megújult a belváros, az rossz volt neki. Az egykori Gyurcsány-miniszter láthatóan még egy várostérképet is sajnál a polgároktól. A várostérkép kiadója a Kaposvár Polgáraiért Egyesület, amely egy hirdetésszervező céget bízott meg a jelentős reklámfelület értékesítésével, mellesleg az önkormányzathoz kötődő közérdekű információk felületét a városháza ingyen, egyetlen fillér nélkül kapta meg lehetőségként. Szemben Lamperth Mónikával, aki saját egyesületének szokott állami vállalatoktól pénzt kérni.

Címkék: Dér Tamás, Lamperth Mónika, MSZP, Fidesz, politika, Kaposvár